Marţi, 19 martie 2024 - 8:04:11
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Cea mai scumpă gară din lume îşi deschide porţile la World Trade Center


4 martie 2016

Gara de la World Trade Center din New York unde a avut loc unul dintre atentatele de la 11 septembrie 2001 se deschide joi, 3 martie, acesta fiind un proiect a cărui realizare a durat 12 ani şi s-a dovedit a fi cel scump din lume, informează agenţia France Presse (AFP).

Nu va fi nici o ceremonie oficială înainte de deschiderea uşilor acestui complex construit în jurul locului pe care s-au aflat turnurile gemene prăbuşite în urma atentatelor, transformat ulterior într-un memorial.

Un eveniment oficial planificat pentru deschiderea acestei staţii este de aşteptat la începutul primaverii, a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al firmei de arhitectură ‘Santiago Calatrava’ responsabilă de acest proiect.

Staţia va conecta trenurile de navetişti din New Jersey (PATH) cu 11 linii de metrou.

Clădirea emblematică a gării este o mare sală ovală de 111 metri lungime, denumită ‘Oculus’, susţinută de grinzi îndreptate spre cer pentru a evoca aripile unei păsări.

Arhitectul Santiago Calatrava se află la New York şi ar putea participa la deschiderea de joi, a declarat un purtător de cuvânt, fără ca prezenţa sa să fie o certitudine, relatează AFP.

Gara va găzdui un mare centru comercial de aproape 34.000 de metri pătraţi, numit ‘Westfield’, incluzând magazine şi restaurante, care urmează să fie deschis în luna august.

Lansat în 2004, proiectul a fost foarte criticat pentru estetica sa, dar mai ales pentru lungimea şi costul său.

Fixat iniţial la 2 miliarde de dolari, el a ajuns în cele din urmă la 3,85 miliarde de dolari, potrivit biroului purtătorului de cuvânt al firmei de arhitectură ‘Santiago Calatrava’, făcând din aceasta cea mai scumpă gară din lume.

Prin comparaţie, staţia temporară care a fost construită după atentatele din 11 septembrie 2001 a costat 323 milioane de dolari.

„Este clar că estimarea iniţială a costurilor a fost prea mică”, a recunoscut autoritatea de transport care leagă New York-ul de New Jersey (Port Authority), responsabilă de acest proiect, într-un raport din anul 2008.

Aşteptată să fie dată în folosinţă în 2009, gara a fost finalizată cu o întârziere de şapte ani.

Acest proiect care de la început a fost foarte complex deoarece mai includea construcţia memorialului şi a noii clădiri a World Trade Center, a suferit numeroase modificări.

Fostul guvernator al statului New York, George Pataki, a solicitat ca funcţionarea liniei de metrou numărul 1, care trecea prin acest loc, să nu fie deranjată de lucrările de construcţie, solicitare care a adăugat pe factură 355 de milioane de dolari, relatează AFP.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin

Clinica Roua


Hidroprahova

Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



servicii complete deratizare,dezinsectie,dezinfectie



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 18 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro