Joi, 28 martie 2024 - 11:57:54
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Nigel Farage, cel mai înfocat susţinător al Brexitului şi-a anunţat demisia


4 iulie 2016

Liderul partidului eurofob şi antiimigraţie UKIP, Nigel Farage, a anunţat astăzi că demisionează din fruntea formaţiunii pe care a condus-o 10 ani în total, informează AFP, Reuters şi DPA

'Nu am fost niciodată şi n-am vrut niciodată să fiu un politician de profesie. Scopul meu în politică a fost să scot Marea Britanie din Uniunea Europeană. Prin urmare, mi se pare corect să renunţ acum să mai fiu liderul UKIP', a declarat el, într-o conferinţă de presă.

"În timpul campaniei pentru referendum, am spus că 'îmi vreau ţara înapoi'. Astăzi spun că 'îmi vreau viaţa înapoi', care va începe chiar acum", a adăugat el.

UKIP a ajuns a 'treia forţă politică' din Marea Britanie, după conservatorii aflaţi la putere şi după opoziţia laburistă, a declarat el.

Farage a mai spus că Marea Britanie va trebui să aibă un premier care a fost pro-Brexit şi care nu va ceda în privinţa libertăţii de mişcare în negocierile cu UE, dar a refuzat să îşi exprime susţinerea faţă de vreun candidat din cursa pentru şefia conservatorilor şi a guvernului. "Dacă vom fi slabi sau vom face compromisuri în negocierile privind Brexit-ul, nu vom avea un acord bun", a evidenţiat Farage.

Nu este prima dată când Farage renunţă la conducerea partidului. El a mai demisionat în mai 2015 după ce nu a reuşit să câştige un loc de parlamentar la alegerile generale de anul trecut, însă trei zile mai târziu şi-a retras demisia.

În vârstă de 52 de ani, Farage este membru al UKIP de la crearea formaţiunii în 1993 şi a fost ales prima dată în Parlamentul European în 1999.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 28 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro