Joi, 25 aprilie 2024 - 11:15:03
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Turcia: Autorităţile ordonă detenţia a 2.745 de judecători şi procurori după puci


17 iulie 2016

Autorităţile turce au ordonat sâmbătă plasarea în detenţie a 2.745 de judecători şi procurori după tentativa de lovitură de stat militară vineri, a anunţat canalul NTV, în timp ce guvernul a trecut la măsuri de pedepsire contra adepţilor suspectaţi ai clericului instalat în Statele Unite Fethullah Gulen, informează Reuters

Înaltul Consiliu al judecătorilor şi procurorilor (HSYK) din Turcia a decis, mai intai,  demiterea celor 2.745 de judecători în urma tentativei de lovitură de stat a unei facţiuni din armată, în noaptea de vineri spre sâmbătă, transmit Reuters şi DPA, preluând o ştire a agenţiei Anadolu şi a postului NTV.

Preşedintele Tayyip Erdogan a declarat că adepţii lui Gulen sunt în spatele loviturii de stat lansate vineri seară care a încercat să-l răstoarne.
   
Potrivit lui Erdogan, clericul, care trăieşte în exil auto-impus în Statele Unite, încearcă să construiască o "structură paralelă" în sistemul judiciar şi armată pentru a încerca să răstoarne statul, ceea ce Gulen neagă.

Bilanţul tentativei de lovitură de stat din Turcia este de 161 de morţi, mai mic decât cel anunţat de şeful Armatei, iar alte aproape 1.500 de persoane sunt rănite


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 25 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro