Vineri, 29 martie 2024 - 5:03:34
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Victor Orban, premierul Ungariei: UE îşi pierde rolul pe care îl avea la nivel global


24 iulie 2016

Viktor Orban, premierul Ungariei, a declarat la un summit V4 de la Varşovia, că Uniunea Europeană se confruntă cu momente dramatice deoarece şi-a pierdut rolul pe care îl avea la nivel global, după decizia Marii Britanii de a părăsi Blocul comunitar, relatează Mediafax.ro, citând site-ul MTI.

Uniunea Europeană a fost astfel retrogradată la poziţia de jucător regional deoarece Comisia Europeană a acordat cele mai nefavorabile răspunsuri posibile vizavi de fenomenul migraţiei, subminând în acest fel apartenenţa la Bloc a unuia dintre statele membre.

Sarcina care trebuie îndeplinită acum este de a defini ce ar trebui să facă Uniunea Europeană pentru a redeveni un jucător global, a mai spus Orban.

Întrevederea de la Varşovia, la care au participat premierii din Cehia, Ungaria, Polonia şi Slovacia, a creat o bază pentru ca ţările Grupului de la Vişegrad (V4) să prezinte un program comun european cu ocazia sumitului UE programat în luna septembrie la Bratislava, a spus el.

Cei patru premieri au discutat despre cum ar putea reprezenta la nivel european valorile fundamentale, precum tradiţiile naţionale, creştinismul şi securitatea (...), a mai susţinut Orban.

In acest context, tare curioşi am fi, noi, românii, care este poziţia preşedintelui Iohanis si a guvernului Cioloş despre aceasta “cestiune arzătoare la ordinea zilei”…


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 29 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro