Miercuri, 24 aprilie 2024 - 7:59:47
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Explozie în apropiere de Nürnberg, provocată de cel puţin un dispozitiv exploziv


25 iulie 2016

O explozie a avut loc în centrul oraşului Ansbach, în jurul orei 22.00 (20.00 GMT), în faţa unui restaurant, nu departe de locul unde trebuia să se ţină un festival de muzică în aer liber, la care urmau să asiste 2.500 de persoane. Evenimentul a fost întrerupt şi, potrivit presei locale, se poate ca festivalul să fi fost ţinta reală a exploziei.

Suspectul la originea exploziei de la Ansbach în Bavaria (sudul Germaniei) care a rănit 12 persoane era un solicitant de azil în vârstă de 27 de ani din Siria, a declarat luni dimineaţă devreme ministrul de interne bavarez Joachim Herrmann, informează agenţiile DPA, Reuters şi AFP.
Suspectul, care a sosit în Germania în urma cu doi ani, a murit în explozie.

Potrivit ministrului regional de interne, explozia viza un festival de muzică. El "nu a exclus" un atentat islamist.

Cererea de azil a suspectului la originea exploziei din Bavaria a fost respinsă de autorităţile germane anul trecut, a mai anunţat ministrul bavarez de interne, citat de DPA.

Suspectul a primit permisiunea să rămână în Germania datorită conflictului în curs în Siria. Sirianul în vârstă de 27 de ani a încercat de două ori să se sinucidă şi a fost tratat într-o clinică de psihiatrie, a mai spus ministrul într-o conferinţă de presă.

Nu era clar dacă el a planificat să se sinucidă sau "să-i ia pe alţii cu el în moarte", a relatat pe de altă parte site-ul Nordbayern.de, citat de Reuters.
   
Herrmann a mai declarat că bărbatului aparent îi fusese refuzată intrarea la festivalul de muzică Open Ansbach cu puţin timp înainte de explozie, a adăugat site-ul.

Sursa: Agerpres


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 23 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro