Vineri, 19 aprilie 2024 - 10:49:18
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Marşuri pro-Europa, organizate în câteva oraşe britanice


5 septembrie 2016

Întreaga Mare Britanie a fost străbătută de marşuri pentru Europa. Participanţii au spus răspicat că vor să rămână în Uniunea Europeană, deşi votul pentru Brexit e deja consumat.

Drept fundal sonor, a fost folosit celebrul "Hey, Jude!" al Beatles-ilor, în varianta uşor adaptată.Asemenea scene au avut loc nu numai la Londra, ci şi în Birmingham, Oxford, Cardiff sau Edinburgh. Mesajul comun: "Opriţi Brexitul! Avem nevoie de Europa!"

"Dacă putem transmite mesajul clar "Noi vrem să rămânem!" şi ţinem degetele încrucişate, s-ar putea să se împlinească".

FABIEN RIGALL, organizator al Marşului pentru Europa: "Sperăm că tot mai mulţi oameni vor deveni astfel dornici să se implice, să treacă la acţiune, să se organizeze, să-şi contacteze parlamentarii şi să construiască reţele în propriile comunităţi".

52 la sută dintre britanici au votat pentru divorţul de Uniunea Europeană, la referendumul din iunie. Acum, manifestanţii pro-uniune şi-au ales cu grijă momentul: Parlamentul britanic va dezbate la începutul săptămânii viitoare o petiţie on-line care cere organizarea unui al doilea referendum. Textul a adunat până acum 4 milioane de semnături. Dar premierul Theresa May a declarat clar că nu va avea loc a doua consultare populară şi că va pune în practică Brexitul, după un calendar care urmează să fie stabilit.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro