Sâmbătă, 20 aprilie 2024 - 3:57:00
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Merkel nu renunţă la libera circulaţie de dragul Marii Britanii


16 octombrie 2016

Germania doreşte relaţii amicale cu Marea Britanie, însă va continua să insiste ca Londra să se bucure de un acces deplin la piaţa internă europeană doar dacă acceptă libera circulaţie a cetăţenilor europeni. "Dacă încep să fac concesii cu privire la libertatea de mişcare, atunci altă ţară va veni mâine şi va spune «nu vreau nici eu aşa de mulţi muncitori bulgari şi români»", a spus Merkel.

Angela Merkel argumentează că, dacă se vor face concesii în domeniul liberei circulaţii a muncitorilor, acest lucru va crea un precedent periculos în Uniunea Europeană, relatează The Associated Press..

Ea a declarat sâmbătă că, în pofida faptului că regretă decizia britanicilor de a părăsi blocul european, "nu putem acţiona pentru a pune în discuţie, într-un final, întreaga Uniune Europeană".

"Dacă încep să fac concesii cu privire la libertatea de mişcare, atunci altă ţară va veni mâine şi va spune «nu vreau nici eu aşa de mulţi muncitori bulgari şi români»", a declarat ea într-o conferinţă a tinerilor din cadrul CDU.

"Iar atunci va veni o atreia ţară, iar apoi vor veni forţe de extremă din Europa, iar noi ne vom închide cu toţii frontierele din nou şi nu va mai exista nicio libertate de mişcare, iar asta nu mai este Europa", a adăugat Merkel.

Cancelarul a subliniat că accesul Regatului Unit pe piaţa unică europeană depinde de acceptarea de către Londra a celor patru libertăţi, inclusiv libertatea circulaţiei persoanelor.

"Dacă Marea Britanie spune nu, atunci nu poate să primească un acces deplin la piaţa unică europeană", a subliniat ea.

"Voi evalua întotdeauna lucrurile în favoarea Marii Britanii, însă păstrând mereu în minte faptul că noi, cele 27 de state membre, vrem să ne păstrăm Europa noastră", a mai subliniat cancelarul german.

Premierul britanic Theresa May, care nu a declanşat încă negocierile în vederea ieşirii Regatului Unit din Uniunea Europeană, pare pregătită să acorde prioritate controlului imigraţiei.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro