Vineri, 29 martie 2024 - 7:20:15
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Hillary Clinton a făcut referire la România în dezbaterea cu Donald Trump


21 octombrie 2016

Principalii candidaţi la Casa Albă, Hillary Clinton şi Donald Trump, au avut ultima dezbatere înainte de alegerile prezidenţiale din Statele Unite ale Americii, care vor avea loc pe 8 noiembrie.

În această dezbatere a fost menţionată şi România, în contextul unei discuţii pe subiectul avorturilor. Donald Trump a sugerat că Hillary Clinton ar sprijini avortul chiar şi la o evoluţie avansată a fătului. „Poţi să iei copilul, să sfâşii copilul din pântecul mamei în luna a noua! Hillary spune că e OK! Cu mine nu e OK!”, a declarat Donald Trump.

În replică, Clinton a catalogat drept o „retorică a groazei”, discursul pe care îl practică Trump.

„Folosirea unei astfel de retorici a groazei este nefericită. Ar trebui să te întâlneşti cu unele dintre femeile pe care eu le-am întâlnit în cursul vieţii. Este una dintre cele mai grele opţiuni posibile pe care orice femeie şi familia ei sunt nevoite să o ia.

Şi nu cred că guvernul ar trebui să o ia. Am avut marea onoare de a călători în toată lumea în numele ţării noastre. Am fost în ţări unde guvernul le-a obligat pe femei să facă avort, cum s-a întâmplat în China, sau le-a obligat pe femei să nască, aşa cum se obişnuia în România.

Şi vă pot spune că guvernul nu trebuie să intervină în acea decizie pe care femeile şi familiile lor, în funcţie de propriul destin sau de sfatul medical pe care îl primesc, trebuie să o ia. Voi milita pentru acest drept”, a declarat Hillary Clinton, potrivit Digi24.

Potrivit unui sondaj CNN, Hillary Clinton a câştigat şi cea de-a treia dezbatere electorală. Cercetarea sociologică arată că 52% dintre americani consideră că a avut un discurs mai bun decât Donald Trump.

În prima dezbatere, candidata democraţilor a fost dată câştigătoare de 62% dintre americani, iar în cea de-a două de 57%.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 29 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro