Joi, 25 aprilie 2024 - 2:57:54
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


„Job” într-un loc de vis. Se caută sihastru pentru un schit din Austria


22 ianuarie 2017

Un schit din staţiunea austriacă Saalfelden, printre ultimele lăcaşe de acest fel din Europa Centrală, caută un sihastru. Localitatea se află la graniţa Austriei cu Germania, în apropiere de Salzburg.

„De la construirea sa acum peste 350 de ani, schitul Saalfelden a fost ocupat aproape în fiecare an. Dar acum nu avem succesor pentru ultimul părinte”, a declarat preotul local, Alois Moser, potrivit Agerpres.ro.

Reprezentanţii bisericii spun că nu există apă curentă sau electricitate, dar cel care va alege schitul va avea parte de o privelişte de vis. În plus, locul nu este pustiu, pentru că vin foarte des pelerini.

Schitul este la o înălţime de 1.400 metri şi oferă o vedere asupra Alpilor şi regiunii Salzburg. A fost construit în cinstea Sfântului Gheorghe şi atrage în fiecare an pelerini şi excursionişti.

„Ca urmare a condiţiilor de viaţă spartane, schitul este ocupat doar între lunile aprilie şi octombrie, părintele sihastru fiind liber să petreacă iarna într-un loc la alegere”, a precizat preotul Alois Moser.

Timp de un an, schitul Saalfelden a fost ocupat de un călugăr benedictin. Din vara trecută, timp de şase luni, a stat un preot psihoterapeut vienez, însă care a ales să se întoarcă la viaţa civilă.

Reprezentanţii bisericii aşteaptă candidaturile până cel târziu pe 15 martie. Foarte important de ştiut este şi faptul că nu se oferă un salariu pentru acest post.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 24 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro