Joi, 28 martie 2024 - 4:39:46
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Se construieşte primul oraş care va pluti


26 ianuarie 2017

Compania americană Seasteading Institute, creată de fondatorul Paypal, Peter Thiel, va începe construcţia unui oraş plutitor pe Oceanul Pacific, în apropiere de insula Tahiti.

Potrivit constructorilor şi proiectanţilor, primul oraş plutitor din lume ar urma să fie gata în doar 2 ani. Proiectul va avea şi un scop ştiinţific. Ar urma să fie dezvoltate noi tehnologii de purificare a apei şi de ecologizare.

Oraşul plutitor va avea, pe lângă clădirile de locuit şi ferme subacvatice, laboratoare de cercetare sau centre medicale. De asemenea, vor fi testate centrale de energie nepoluante.

Există deja şi oameni interesaţi să se mute în acest oraş plutitor. În jur de 300 de persoane s-au pus pe o listă de aşteptare şi vor afla în curând ofertele.

Inginerii proiectului şi-ar dori să meargă şi mai departe şi intenţionează ca, în viitor, să construiască un oraş plutitor în apele internaţionale. Însă trebuie să creeze un sistem de protecţie foarte bun în cazul unor furtuni. În plus, ar exista şi probleme juridice în ceea ce priveşte proprietatea.

În planul futuristic se precizează că un viitor oraş plutitor în apele internaţionale va avea şi o proprie guvernare, iar în cazul în care nu sunt de acord cu decizia acesteia, proprietarii ar putea avea dreptul să se separe şi să navigheze spre alte locuri.

Proiectul imobiliar pe apă ar urma să coste peste 165 de milioane de dolari, iar Seasteading Institute are planuri îndrăzneţe şi crede că până în 2050 vor avea câteva milioane de rezidenţi pe astfel de oraşe plutitoare.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 28 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro