Joi, 25 aprilie 2024 - 9:48:38
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Scurgeri de informaţii la Europol. 700 de pagini despre anchete antitero au ajuns pe internet


1 februarie 2017

Europol este implicat într-un scandal legat de scurgeri de informaţii dezvăluite de presa olandeză. Pe această chestiune directorul Oficiului European de Poliţie a fost audiat în Parlamentul European. Conducerea Agenţiei Europene a admis că a avut o problemă de securitate, dar a minimalizat impactul, motivând că datele respective erau vechi de zece ani.

Scandalul a izbucnit după ce un program de investigaţii de la televiziunea olandeză a relevat faptul că nu mai puţin de 700 de pagini cu date concrete despre anchete antitero, cu nume şi adrese, au ajuns pe internet, după ce un ofiţer al Europolului nu a respectat consemnele de securitate şi a încărcat datele sensibile pe un hard disc extern. Ofiţerul care a încălcat protocoalele Europol, o femeie, a părăsit între timp organizaţia, însă urmele scandalului rămân.

"Natura umană este cea mai mare vulnerabilitate în orice sistem de securitate. Chiar este. Aceasta este experienţa noastră principală cu statele membre, şi ca să răspund la întrebare, în ţările membre cea mai importantă experienţă este legată de această întrebare: cum să facem ca mii de angajaţi să respecte reguli stricte de securitate?", a spus directorul Europol, Rob Wainwright.

"Dacă vreţi să apăraţi Europolul şi să cereţi puteri mai mari, aveţi nevoie de credibilitate. Şi nu din partea mea. Eu am încredere în ce spuneţi, problema este dacă cetăţenii mai cred în Uniunea Europeană şi în instituţiile sale", a declarat europarlamentarul Sophia Int'Veld

Conducerea Europol, care deţine o uriaşă bază de date cu 34.000 de persoane, printre care jihadişti ai Statului Islamic, dă garanţii că astfel de incidente nu se vor mai repeta.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 25 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro