Sâmbătă, 20 aprilie 2024 - 12:59:14
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Prima fermă plutitoare. În Olanda, vacile vor paşte pe apă


17 februarie 2017

Olanda, care îşi doreşte să devină prima ţară cu economie circulară din Europa, va pune în funcţiune prima fermă de vaci plutitoare.

Proiectul, care a costat 2,5 milioane de euro, va fi implementat începând cu luna decembrie, în apropierea portului Rotterdam.

”Trebuie să construim şi pe apă, nu doar pe pământ. Vom folosi apa ca spaţiu pentru producţia de hrană, de exemplu. Dacă reuşim să gestionăm resursele de energie, hrană, apă şi deşeuri, putem crea un sistem complet circular”, a explicat Minke van Wingerden, unul dintre proprietarii Beladon, companie care dezvoltă ferma plutitoare.

Platforma va avea o suprafaţă de 1.200 de metri pătraţi şi va fi construită pe 3 niveluri, urmând să găzduiască 40 de vaci. Se aşteaptă o producţie de 1.000 de litri de lapte pe zi.

“Ferma va fi aşezată într-o zonă a portului Rotterdam care nu poate fi accesată de navele mari. Vrem sa profităm de acest spaţiu. În curând vom proiecta şi o fermă de găini sau o sera vegetală ecologică”, a adăugat olandezul, potrivit wall-street.ro.

Ferma va fi realizată din cadre de oţel galvanizat, în timp ce urina bovinelor va fi absorbită de podea, care va purifica apa. Aceasta va fi folosită apoi pentru creşterea furajelor sub lumină artificală. Bălegarul va fi colectat cu un dispozitiv special, urmând să fie expediate unei ferme aflate în apropiere.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro