Vineri, 29 martie 2024 - 7:49:26
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Donald Trump, ridiculizat de nordici pentru o declaraţie bizară


25 februarie 2017

Suedezii au reacţionat cu confuzie, mânie şi umor la o remarcă vagă a preşedintelui american Donald Trump, care a spus că s-a întâmplat ceva groaznic în ţara lor.

Într-un discurs susţinut sâmbătă, în Florida, liderul de la Casa Albă a atacat campaniile ţărilor europene de acceptare a refugiaţilor politici, trecând în revistă statele care au fost atacate de terorişti.

”Trebuie să ne menţinem ţara în siguranţă. Când te uiţi la ce se întâmplă în Germania, când te uiţi la ce s-a întâmplat noaptea trecută în Suedia. În Suedia, cine ar fi crezut?”, a spus Trump, potrivit New York Times.

Suedezii nu au înţeles declaraţia preşedintelui american. Nu s-a întâmplat nimic notabil negativ în ţara lor vineri sau sâmbătă.

”Suedia? Atac terorist? Ce a fumat preşedintele Americii?”, a scris fostul premier şi ministru de externe suedez Carl Bildt pe Twitter.

”Suedia a acceptat imigranţi în număr mare. Acum au probleme pe care nu le credeau posibile”, a mai spus Donald Trump.

Liderul de la Casa Albă a precizat că declaraţia sa a fost stârnită de o emisiune difuzată de postul Fox News în care se prezenta o creştere a criminalităţii în ţara nordică în ultimii ani.

Suedia are o istorie importantă în ceea ce priveşte acceptarea refugiaţilor, de la evrei, la iranieni, somalezi şi kurzi, cât şi la cetăţeni din fosta Yugoslavie.

Suedezii au acordat azil pentru 81.000 de persoane în 2014, numărul crescând la 163.000 în 2015, în timp ce în 2016 au primit 29.000 de refugiaţi.

Ministrul de externe suedez, Margot Wallstrom, nu a comentat declaraţiile, secretara sa pe probleme de presă explicând: ”Este foarte greu să îţi dai seama despre ce vorbeşte Donald Trump”.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 29 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro