Miercuri, 17 aprilie 2024 - 12:34:57
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Mesajul tulburător al Papei Francisc


16 aprilie 2017

Papa Francisc a prezidat slujba din Vinerea Mare cerându-I lui Dumnezeu iertare pentru "ruşinea" suferită de umanitate pe fondul scenelor petrecute în oraşele bombardate şi a imaginilor cu imigranţi înecaţi, dar şi pentru scandalurile din Biserica Catolică, notează sâmbătă Reuters şi DPA.

Papa Francisc a condus tradiţionala Via Crucis (Drumul Crucii), procesiunea anuală la lumina lumânărilor în jurul Colosseumului din Roma la care au luat parte circa 20.000 de credincioşi dar şi numeroase forţe de ordine, pe fondul recentelor atacuri din oraşele europene.

Suveranul pontif, în vârstă de 80 de ani, a rămas aşezat în timp ce o cruce mare din lemn a fost purtată în procesiune, oprindu-se de 14 ori, fiecare popas marcând un eveniment deosebit petrecut pe drumul pe care Iisus l-a parcurs spre locul răstignirii sale.

Ceremonii similare au avut loc în diverse colţuri ale lumii, creştinii adunându-se pentru a reface, în Vinerea Mare, Drumul Crucii.

La finalul slujbei de două ore, Papa Francisc a citit o rugăciune având ca teme principale ruşinea şi speranţa. Referindu-se la scandalurile de abuz sexual din Biserica Catolică, el a vorbit despre "ruşinea pentru toate momentele în care noi, episcopii, preoţii, fraţii şi călugăriţele am scandalizat şi rănit biserica" şi despre faptul că "prima noastră iubire", "entuziasmul" şi "disponibilitatea" au fost astfel uitate şi lăsate să "ruginească".

Biserica Catolică se luptă de aproape două decenii să treacă peste scandalurile de abuz asupra copiilor provocate de unii dintre membrii clerului. Potrivit criticilor, mai sunt încă multe de făcut pentru pedepsirea episcopilor care au muşamalizat actele abuzive sau care nu au făcut destule pentru a le preveni, precizează Reuters.

Suveranul pontif a vorbit de asemenea despre ruşinea provocată de "vărsarea zilnică de sânge nevinovat, al femeilor, copiilor şi imigranţilor" şi pentru soarta celor care sunt persecutaţi din cauza rasei, a statutului social şi a credinţei lor religioase.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 16 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro