Marţi, 19 martie 2024 - 8:42:50
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Cine este Emmanuel Macron, viitorul preşedinte al Franţei?


25 aprilie 2017

Emmanuel Macron şi Marine Le Pen se vor înfrunta în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale din Franţa, pe 7 mai. După numărarea a 97% din voturi, Macron are 23,86%, iar Le Pen are 21,43% din sufragii. Potrivit sondajelor de opinie, cele mai mari şanse pentru a deveni preşedinte le are Macron.

Macron, care are 39 de ani, ar putea deveni cel mai tânăr preşedinte al Franţei. A cunoscut o ascensiune rapidă în politică. A fost timp de doi ani ministru al Economiei (2014 – 2016) şi nu a fost niciodată membru de partid şi nici nu a mai candidat până acum la vreo funcţie publică.

Candidatul mişcării de centru En Marche! a intrat în politică fiind promovat de actualul preşedinte socialist, care l-a numit consilier pe probleme de economie, înainte de a-l promova la conducerea ministerului Economiei.

Macron a studiat Ştiinţe Politice şi a absolvit Şcoala Naţională de Administraţie, după ce s-a ocupat de investiţii bancare la Rothschild&Cie Banque.

A demisionat din guvern anul trecut, pentru a intra în cursa prezidenţială şi a înfiinţat mişcarea En Marche!, care este mai mult o mişcare cetăţenească decât un partid politic.

Macron a reuşit să-şi menţină o imagine de candidat echilibrat, în timp ce contracandidaţii săi au ales discursuri politice populiste.

În campania electorală s-a făcut remarcat mai mult pentru promisiunile de natură economică. Macron le-a promis francezilor că va reduce durata săptămânii de lucru, va reduce şomajul, va aloca fonduri pentru reconversie profesională şi va sprijini modernizarea infrastructurii şi dezvoltare a energiei regenerabile.

În ceea ce-l priveşte pe Macron, controversele au fost mai mult legate de viaţa sa personală. S-au făcut glume în revistele de satiră din Franţa pe seama faptului că este căsătorit cu o fostă profesoară de franceză, cu 20 de ani mai în vârstă decât el şi că a devenit deja bunic, pentru că are în acest moment şapte nepoţi.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Hidroprahova

Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook


































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 18 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro