Vineri, 19 aprilie 2024 - 6:23:22
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Ţara în care poţi face puşcărie dacă fumezi în public


20 mai 2017

Controversatul preşedinte filipinez Rodrigo Duterte a semnat un ordin prin care se interzice fumatul total, atât în spaţii închise, cât şi în cele exterioare. Legea interzice inclusiv fumatul ţigărilor electronice.

Cei care încalcă legea riscă o amendă de până la echivalentul a 120 de euro şi o pedeapsă şi de închisoare până la patru luni. De asemenea, sunt interzise şi reclamele la tutun şi sponsorizările care vin din industria tutunului.

Fumătorii care nu pot renunţa la acest viciu vor avea la dispoziţie doar zone speciale pentru fumat, care se vor afla la cel puţin zece metri distanţă de intrările sau ieşirile din clădiri.

Rodrigo Duterte a stârnit numeroase controverse la nivel mondial prin deciziile şi declaraţiile sale. Preşedintele filipinez a declarat un adevărat război traficanţilor de droguri şi consumatorilor. Organizaţiile pentru drepturile omului spun că peste 7.000 de oameni suspectaţi că ar consuma sau ar trafica substanţe interzise au fost ucise de când Duterte a preluat puterea.

Anul trecut, preşedintele Turkmenistanului a interzis vânzarea ţigărilor. Magazinele care încalcă această dispoziţie şi vând ilegal ţigări pot primi o amendă de până la echivalentul a aproximativ 1.600 de euro.

În luna septembrie a anului trecut, în Parlamentul României, un deputat propunea un proiect de lege prin care toţi cei care se vor naşte după 1 ianuarie 2017 să nu poată cumpăra produse de tutun niciodată.

În prezent, potrivit legii, produsele de tutun se pot cumpăra doar de cei care au peste 18 ani, însă deputatul cerea ca niciunul dintre cei care se nasc începând cu anul acesta să aibă dreptul de a cumpăra ţigări nici după împlinirea vârstei majoratului.

„Fumatul şi consumul de tutun sub orice formă reprezintă un risc clar şi indiscutabil asupra sănătăţii umane. Fumatul determină îmbolnăvire, suferinţă şi moarte şi având costuri care depăşesc orice profit generat de industria de tutun.

Nu există niciun aspect al vieţii umane care să fie îmbunătăţit de sau prin consumul de tutun, cu excepţia profitului companiilor producătoare de tutun. Fumatul nu este un drept al omului recunoscut explicit de societatea umană modernă”, se arăta în expunerea de motive a proiectului.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro