Marţi, 23 aprilie 2024 - 1:01:47
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Unul dintre cele mai frumoase oraşe din Europa a interzis şaorma


31 mai 2017

„Prin această măsură ne propunem să conservăm decorul şi tradiţiile”, subliniază reprezentanţii administraţiei Veneţiei în motivarea prin care şaormeriile au fost interzise în oraşul dragostei din Italia.

Prin această decizie se doreşte păstrarea aerului romantic şi boem al oraşului atât de apreciat de turişti, mai spun autorităţile locale. Potrivit The Guardian, în Veneţia intră în vigoare o lege locală în care sunt precizate clar sortimentele produselor alimentare care se pot comercializa, interzicându-se funcţionarea şaormeriilor şi vinderea mâncării stradale.

Legea votată permite comercianţilor să vândă doar felii de pizza. De asemenea, buticurile stradale mai au voie să vândă şi un sortiment de îngheţată tradiţională care este considerată un deliciu de turişti.

„Ne dorim să stopăm tipurile activităţi care nu au legătură cu tradiţiile şi dezvoltarea patrimoniului cultural ale Veneţiei. Principala problemă este că într-un oraş turistic ca al nostru există un risc de a se pierde identitatea. Trebuie să promovăm produsele locale, care se potrivesc cu spiritul oraşului”, a declarat şeful biroului turistic din Veneţia, Paola Mar.

În Italia au mai fost date legi locale asemănătoare. În Florenţa, de exemplu, restaurantele sunt obligate să aibă în meniu peste 70% produse din reţete locale. Şi Verona a atras atenţia după ce s-au opus deschiderii unei şaormerii.

Anul trecut, localnicii din Veneţia au cerut şi măsuri pentru reducere a turismului. În vara anului trecut au fost distribuite fly-ere prin care se acuza faptul că numărul mare de turişti ar distruge oraşul. În septembrie, sute de protestatari au folosit gondole şi bărci pentru a împiedica vasele de croazieră să treacă prin lagună.

Şi ONU a atenţionat Italia că Veneţia ar putea ajunge pe lista obiectivelor din patrimoniul UNESCO aflate în pericol, dacă nu este interzis accesul vaselor uriaşe de croazieră în lagună.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 23 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro