Marţi, 19 martie 2024 - 12:37:35
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Ţara în care căsătoria devine obligatorie


10 iunie 2017

Toate cuplurile care trăiesc în concubinaj vor fi obligate să se căsătorească. Vor fi organizate chiar căsătorii „în masă”, pentru a ajuta cuplurile să spună „da”. Cei care nu se căsătoresc până la sfârşitul anului vor fi amendaţi.

În Burundi, viaţa în cuplu, fără căsătorie, va deveni ilegală. În această ţară africană cu 11 milioane de locuitori, căsătoria a devenit obligatorie, anunţă Franceinfo, citat de postul de televiziune BFMTV.

Anunţul a fost făcut de Ministerul de Interne. Oficial, măsura vizează să „moralizarea societăţii” în această ţară majoritar catolică. De altfel, campania a fost lansată chiar de preşedintele ţării, Pierre Nkurunziza.

Ministerul de Interne mai spune că această măsură va permite autorităţilor să lupte împotriva poligamiei. „Se fac căsătorii ilegale. Cea de-a doua sau cea de-a treia soţie, care nu sunt recunoscute prin lege”, a spus un purtător de cuvânt al ministerului.

De asemenea, Burundi încearcă să reducă numărul minorelor care rămân însărcinate. „Sute de eleve rămân însărcinate şi aduc copii pe lume”, a mai spus purtătorul de cuvânt.

Cei care trăiesc împreună, dar nu sunt căsătoriţi, trebuie să spună „da” până la sfârşitul anului. Altfel, vor primi o amendă. Şi nu le va fi uşor să scape: toate cuplurile necăsătorite vor fi luate în evidenţă.

Măsura i-a supărat pe unii dintre locuitorii ţării, care se plâng că le sunt încălcate drepturile.

Reprezentanta unui ONG local spune că „este o încălcare a drepturilor omului, pentru că puterea nu are dreptul de a se lua de adulţii care au decis să trăiască împreună fără a fi căsătoriţi”.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Hidroprahova

Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook


































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro