Joi, 28 martie 2024 - 11:21:18
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Cea mai frumoasă prezentare turistică a României publicată în New York Times


27 august 2017

Dionne Searcey, coordonatoarea biroului pentru Africa de Vest de la celebra publicaţie americană „The New York Times” a povestit într-un articol cum s-a desfăşurat vacanţa de o săptămână pe care a petrecut-o în România alături de soţul său şi de cei 3 copii.

Concluzia la care a ajuns este că vacanţa de aici a fost cea mai frumoasă excursie cu familia pe care a făcut-o vreodată.

În toamna anului trecut, ea şi soţul său s-au decis să plece alături de cei 3 copii o săptămână în Bucureşti şi în Transilvania. Au ales un traseu care includea două zile în Bucureşti, precum şi o excursie cu maşina până la Braşov şi în Munţii Carpaţi.

„De ce România? Toţi prietenii noştri ne-au întrebat acest lucru. Pentru ei părea o alegere ciudată pentru o vacanţă în Europa. Dar noi nu ne doream turism de masă şi voiam să petrecem mai mult timp în natură decât ne-ar fi putut oferi destinaţii precum Londra sau Madrid. Însă motivul principal pentru care am ales România e că e un chilipir în comparaţie cu alte ţări de pe continent”, povesteşte Dionne în articolul său apărut în „The New York Times”.

„Aici găseşti străduţe pietruite ce seamănă cu cele englezeşti, castele vechi ce rivalizează cu cele de pe Valea Loarei şi munţi cu crestele acoperite de zăpadă precum în Alpi. Atracţii turistice la o treime din preţul oferit de ţările vecine din vest”, completează ea.

Jurnalista mai povesteşte că ea şi soţul său au căutat mult până să găsească vacanţa perfectă alături de copii: „Ne-am târât copiii după noi la Roma şi la Atena într-un tur de 10 zile al muzeelor şi al siturilor arheologice, însă judecând după cât de mult s-au plâns, copiii nu au fost încântaţi. (…) A fost dificil de navigat prin mulţimea de oameni de la Capela Sixtină. (…) În Grecia le-a plăcut mâncarea, dar urcuşul până la Parthenon a fost istovitor”.

„Soţul meu a diagnosticat problema drept una urbană. Copiii au nevoie să alerge în natură, a spus el, insistând ca în această nouă vacanţă să petrecem mai mult timp afară. Un coleg al lui tocmai se întorsese din România şi i-a povestit despre drumeţii montane, mâncăruri bune şi hoteluri care nu i-au distrus bugetul. Soţul meu a fost cucerit. Faptul că puteam vizita un castel transilvănean cu vampiri despre care se spune că a inspirat povestea lui Dracula era un bonus pentru fiul nostru de 10 ani şi pentru fetele noastre gemene de 8 ani”, continuă ea.

În Bucureşti, s-au cazat la Hotelul Continental, pe care autoarea îl descrie drept „un hotel opulent de la 1800”: „Era minunat: vechi şi decorat, dar nu deteriorat, iar preţul era un chilipir comparativ cu cele mai elegante hoteluri din Viena sau din Berlin”.

În prima seară petrecută în România au mâncat la restaurantul Caru cu Bere: „Tavanul înalt decorat cu sticlă pictată şi balcoanele din lemn negru îl făceau să semene mai degrabă cu nava unei capele decât cu ceea ce este în realitate: un bar belle epoque de la sfârşitul secolului XIX. Copiii au spus că e superb”.

Au mâncat carne de porc, cârnaţi de porc umpluţi cu brânză şi ciorbă de fasole – toate au costat foarte puţin faţă de cât ar fi costat o masă similară tradiţională în Paris.

Familia a plecat apoi spre Peleş, unde copiilor le-a plăcut foarte mult camera decorată în stil turcesc cu faianţă colorată şi lămpi: „Tronurile, coroanele şi candelabrele amplasate într-o sală cu oglinzi au fost şi ele minunate”.

Au urmat o drumeţie la Canionul 7 scări, vizitarea oraşului Braşov, a castelului Bran şi o vizită la un observator de urşi, unde au aşteptat aproape o oră pentru a vedea urşi în libertate. Însă aşteptarea a meritat: „Brusc, 3 pete au apărut în raza noastră vizuală: o mamă cu 2 pui adorabili. I-am privit cum scotoceau prin iarbă, puii rostogolindu-se unul peste altul şi am fost uimiţi când am observat un mascul uriaş care urmărea familia de pe un deal din apropiere. A venit rapid la vale, dar mama şi-a luat puii şi a plecat exact la timp. Un final fericit pentru propriul nostru film în natură”.

Excursia în România s-a încheiat la Therme, în Bucureşti, pe toboganele încâlcite şi la relaxare în piscinele tropicale: „Pentru cei mici, aceasta a fost cea mai tare parte a excursiei”.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 28 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro