Marţi, 23 aprilie 2024 - 9:10:35
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Ce reacţie a avut Theresa May după ce a fost numită din greşeală ”Madame Brexit”


24 decembrie 2017

Premierul britanic Theresa May s-a declarat amuzată de numele de ”Madame Brexit”, folosit din greşeală la adresa sa, în timpul unei conferinţe de presă.

Întâmplarea a avut loc în timp ce oficialul britanic participa la o conferinţă de presă împreună cu omologul său polonez Mateusz Morawiecki.

The Guardian susţine că vina aparţine interpretului, care ar fi spus în mod greşit ”Madame Brexit”, în timp ce BBC News susţine că greşeala ar fi fost comisă chiar de premierul Poloniei.

Este destul de greu de aflat adevărul, deoarece, în timpul declaraţiilor premierului polonez, translatorul vorbea în acelaşi timp, astfel că pe înregistrarea video postată pe Youtube se aude cel mai bine vocea translatorului.

’Aşa cum a spus Madame Brexit, Brexit înseamnă Brexit’, a declarat premierul Morawiecki ... sau translatorul, în conferinţa comună de presă, la finalul întrevederii lor de la Varşovia.

Oricum, cert este că premierul Marii Britanii s-a arătat amuzată, ea insistând însă că este mai mult decât atât şi că se află în funcţie ‘pe termen lung’, notează sâmbătă BBC News în ediţia online, potrivit Agerpres.

’”Poate aţi remarcat că am zâmbit când am auzit traducerea cu Doamna Brexit sau Madame Brexit”, le-a spus ea reporterilor care o însoţeau vineri într-o vizită la baza militară britanică din Cipru.

Uitaţi ce e, voi livra Brexit-ul. Nu e nicio îndoială în privinţa aceasta, dar mai fac şi alte lucruri. Dacă vă uitaţi la schimbările pe care le facem în educaţie şi formare, de exemplu. Strategia industrială despre care am discutat chiar cu polonezii (...) şi Marea Britanie în lume”, a adăugat ea.

Theresa May a mai spus că a întreprins o serie de vizite externe înaintea Crăciunului ‘pentru a promova Marea Britanie atât în ce priveşte comerţul, cât şi rolul nostru în apărare şi securitate’.

Întrebată dacă ar caracteriza 2017 - în care a pierdut majoritatea în Camera Comunelor în urma alegerilor anticipate pe care le-a convocat ea însăşi - drept unul din anii ce mai dificili din carieră, Theresa May a răspuns subliniind progresele recente în negocierile pentru Brexit.

’Ceea ce vrem să realizăm este în interesul UE27, cât şi al nostru’, a insistat ea.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 22 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro