Joi, 25 aprilie 2024 - 10:28:59
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Masacru într-o şcoală din Connecticut: 27 de morţi


14 decembrie 2012

Un atac armat a avut loc vineri dimineaţă la o şcoală generală din oraşul american Newtown, în statul Connecticut. Presupusul autor al atacului a fost ucis, afirmă surse citate de mai multe posturi de televiziune americane.

Poliţia a fost chemată de urgenţă, vineri la ora locală 9.40 (16.40, ora României), la şcoala generală "Sandy Hook" din Newtown. Asupra presupusului agresor au fost găsite două arme de foc. Nu se ştie cu certitudine dacă agresorul a fost ucis sau s-a sinucis.

CBS News relata că 27 de persoane au murit , inclusiv 18 elevi şi atacatorul. Potrivit acestui post de televiziune american, bărbatul care a comis masacrul ar fi tatăl unuia dintre elevi, în vârstă de 24 de ani şi ar fi din New Jersey.

Doi elevi şi un profesor au fost răniţi şi se află la spital.  Şcoala are 39 de profesori şi aproximativ 650 de elevi. Zeci de agenţi de poliţie au ocupat poziţii în jurul şcolii, iar restul instituţiilor de învăţământ din district au fost închise.

Profesorii şi poliţiştii i-au evacuat pe copii din şcoală. Mama unuia dintre copiii evacuaţi a descris locul atacului ca fiind "o zonă de război". Fiul ei îi povestise cum îi "şuieraseră glonaţele pe la urechi", în timp ce unul dintre profesori îl trăsese după el, să îl salveze.

Autorităţile locale au închis şcolile din district, ca măsură preventivă, pentru siguranţa celorlalţi elvi şi profesori. Preşedintele Barack Obama a fost informat despre acest grav atac


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 25 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro