Joi, 25 aprilie 2024 - 8:35:17
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Oscar Pistorius rămâne în arest


16 februarie 2013

Multiplul campion paralimpic Oscar Pistorius respinge "cu fermitate" acuzaţia de omor pentru care a fost inculpat, vineri, se arată într-un comunicat dat publicităţii de familia sportivului şi de agentul său, informează AFP.

"Oscar Pistorius a compărut în justiţie aici, la Pretoria, în această dimineaţă (n.r. - vineri) şi a fost inculpat pentru uciderea Reevei Steenkamp. Această acuzaţie este contestată în termenii cei mai fermi", se menţionează în comunicat.

Multiplul campion paralimpic Oscar Pistorius, acuzat de uciderea prietenei sale, va rămâne încarcerat, audierea în cazul său fiind amânată de către magistratul în faţa căruia sportivul a compărut vineri, informează AFP.

Judecătorul Desmond Nair a amânat pentru marţi şi miercuri audierea în care apărarea ar urma să solicite eliberarea pe cauţiune a lui Pistorius, oferindu-i astfel "timpul necesar pentru a face cercetări şi a se afla în cea mai bună poziţie pentru a pleda".

Potrivit unui magistrat, parchetul se pregăteşte să solicite schimbarea încadrării juridice a faptei în "omor cu premeditare", pentru care pedeapsa maximă ar fi de închisoare pe viaţă.

Oscar Pistorius, arestat joi dimineaţă după după ce poliţia a descoperit la domiciliul său trupul neînsufleţit al iubitei sale, Reeva Steenkamp, va rămâne în detenţie la un comisariat din Pretoria. Avocaţii sportivului au cerut ca Pistorius să fie transferat în altă parte, dar solicitarea lor a fost respinsă de judecător, acest considerând că nu sunt motive pentru un tratament preferenţial.

 Vineri, Pistorius a izbucnit în lacrimi în sala de tribunal în care i s-a citit actul de acuzare şi a fost inculpat oficial pentru uciderea iubitei sale. Justiţia sud-africană a desemnat pentru acest caz un magistrat obişnuit cu procesele importante, Desmond Nair. Pistorius a început să plângă atunci când Nair l-a salutat. Judecătorul i-a cerut sportivului să se liniştească şi a luat loc. Sportivul, îmbrăcat într-un costum negru cu o cămaşă bleu, a ascultat citirea actului de acuzare extrem de afectat, acoperindu-şi faţa, cu privirea plecată şi ochii înlăcrimaţi.

 În sala de judecată s-au aflat aproximativ 150 de persoane (apropiaţi ai sportivului, reprezentanţi mass-media, avocaţi, magistraţi....), deşi capacitatea sălii este de 50 de locuri.

Atletul Oscar Pistorius a fost inculpat pentru uciderea prietenei sale, după ce a împuşcat-o mortal pe aceasta, în noaptea de miercuri spre joi. Femeia ucisă în locuinţa atletului este Reeva Steenkamp, în vârstă de 30 de ani, un fost fotomodel sud-african şi prezentatoare TV, care a apărut pe coperta revistei FHM şi a fost imaginea cosmeticelor Avon în Africa de Sud. Poliţia a precizat că victima a fost atinsă la cap şi la braţ de patru gloanţe şi a decedat pe loc. În locuinţa sportivului a fost găsită arma crimei, un pistol cu calibrul 9 mm, înregistrat pe numele lui Pistorius.

Potrivit presei sud-africane, Pistorius a împuşcat-o pe Reeva Steenkamp prin uşa de la baia locuinţei sale din Pretoria, trupul tinerei fiind găsit în baie.

Oscar Pistorius a intrat în istoria atletismului mondial la JO de la Londra, când a devenit primul alergător cu ambele picioare amputate care a concurat în competiţiile olimpice rezervate sportivilor fără dizabilităţi. El a ajuns în semifinalele probei de 400 de metri. La câteva zile după JO de la Londra, Pistorius şi-a păstrat titlul la Jocurile Paralimpice în aceeaşi probă. La Beijing, el a fost triplul campion la 100, 200 şi 400 de metri. În palamaresul său, figurează şase tiluri de campion la Jocurile Paralimpice, o medalie de argint şi una de bronz

 

Sursa:prosport.ro


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 24 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro