Vineri, 19 aprilie 2024 - 3:36:02
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Toţi jurnaliştii din Grecia în grevă timp 24 de ore


20 februarie 2013

Jurnaliştii din media publice şi private din Grecia au intrat, marţi, într-o grevă de 24 de ore, în semn de protest faţă de reducerile salariale şi concedierile din acest sector.

Această grevă, care urmează altor numeroase acţiuni de protest organizate de Fédération panhellénique des rédacteurs (Poesy) după debutul crizei economice, în 2010, are ca scop "abrogarea" măsurilor de austeritate şi protecţia sutelor de şomeri din sectorul media, potrivit unui comunicat de presă.

"Luptăm pentru profesia noastră şi pentru protejarea contractelor noastre colective de muncă", pentru respectarea clauzelor în caz de pensionare şi pentru "renunţarea la concedieri", se mai spune în comunicatul Poesy.

Declanşarea acestei greve, planificată de mult timp, coincide cu vizita oficială a preşedintelui Franţei, François Hollande, la Atena, în scopul susţinerii Greciei, care se află într-o situaţie financiară dificilă după patru ani de criză economică şi socială.

Greva jurnaliştilor privează Grecia de toate jurnalele de ştiri difuzate de posturile private de televiziune şi radio. Nici agenţia de presă publică şi nici site-urile de ştiri din Grecia nu sunt actualizate. Doar televiziunea publică trebuie să retransmită imagini cu vizita preşedintelui francez în Grecia, însă jurnaliştii postului TV nu vor face niciun fel de comentarii şi analize cu privire la acest eveniment.

Media scrise şi audiovizuale din Grecia au fost afectate grav de criza economică. Numeroase au fost închise, sectorul fiind totodată marcat de reduceri salariale şi de concedieri.

 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 18 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro