Joi, 28 martie 2024 - 5:02:39
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Uniunea Europeană pe cale de dezmembrare ?


5 martie 2013

În trei mari state din UE (Marea Britanie, Franţa şi Italia) politicienii şi cetăţenii cer organizarea de referendumuri pentru a decide dacă rămân sau nu în Uniunea Europeană.

Criza a sporit nemulţumirile popoarelor faţă de forurile europene, pe care le consideră vinovate, prin lipsa de acţiune şi prin austeritatea excesivă, pentru acutizarea problemelor economice ale blocului comunitar.

În tot mai multe state puternice în structurile comunitare apar astfel propuneri de a organiza referendumuri pentru a da europenilor şansa de a decide dacă vor să mai rămână în Uniune, aşa cum este ea acum. Idei în acest sens au fost ridicate în ultimele zile în Italia şi în Franţa, două dintre statele considerate printre cele mai vulnerabile în acest moment din UE.

Aceasta după ce, la sfârşitul lunii ianuarie, David Cameron, premierul Marii Britanii, a anunţat printr-un discurs că va organiza un astfel de referendum. Atât în Italia, cât şi Franţa, propunerea de a organiza un referendum vine ca urmare a unei crize politice.

Nordicii sunt nemulţumiţi că trebuie să contribuie la fondurile de urgenţă ale blocului şi să-şi subvenţioneze vecinii europeni mai „leneşi”. Astfel, propuneri de referendumuri pe tema apartenenţei la blocul comunitar au existat deja în Finlanda şi în Olanda. În Germania, această idee a apărut vara trecută, şi începe să se bucure de un nivel tot mai ridicat de sprijin în rândul populaţiei.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 28 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro