Vineri, 29 martie 2024 - 4:27:11
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Trei morţi şi 100 de răniţi în exploziile din Boston


16 aprilie 2013

Trei persoane au fost ucise şi aproximativ 100 au fost rănite, luni, în două explozii violente care au avut loc la maratonul din Boston (nord-estul Statelor Unite), un carnagiu produs în plin centru al oraşului.

Astfel, la aproape 12 ani de la atentatele din 11 septembrie, ţara este în stare de şoc şi se întreabă dacă va fi victima unui nou atac terorist, deşi preşedintele american nu a folosit cuvântul atentat. Dar adresându-se solemn americanilor de la Casa Albă, el a promis că autorii carnagiului vor "da socoteală".

"Nu avem încă toate răspunsurile. Nu ştim încă cine a făcut acest lucru sau de ce", a declarat el. "Dar vom afla, iar cei care sunt responsabili, persoane individuale sau grupuri, vor simţi toată greutatea justiţiei", a declarat el, potrivit Mediafax.

Un oficial de rang înalt de la Casa Albă, care a vorbit sub acoperirea anonimatului, s-a referit la un "act terorist". "Orice eveniment cu mai multe dispozitive explozive - aşa cum se pare că este cazul acum - este clar un act terorist", a declarat el. "Dar nu ştim cine l-a comis, o anchetă exhaustivă va trebui să stabilească dacă acesta a fost pregătit şi comis de un grup terorist străin sau nu", a declarat el.

Aproximativ 26.000 de persoane participau la maratonul din Boston, cursa cea mai veche din Statele Unite, care atrage sportivi din lumea întreagă şi mii de spectatori. Aceştia au fost cu atât mai numeroşi cu cât luni a fost zi liberă în statul Massachusetts.

Cele două explozii s-au produs "simultan", în apropierea liniei de sosire, la aproximativ 50-100 de metri distanţă, potrivit şefului poliţiei din Boston Ed Davis, care în cursul serii a anunţat că bilanţul a crescut de la doi la trei morţi.

Guvernatorul statului Deval Patrick a vorbit despre "peste 100 de răniţi dintre care unii sunt în stare gravă". Un băiat în vârstă de opt ani ar fi una dintre cele trei victime, potrivit presei americane, iar mai mulţi răniţi sunt, de asemenea, copii.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 29 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro