Miercuri, 24 aprilie 2024 - 11:20:16
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Explozie în SUA: cel puţin 60 de morţi, peste 100 de clădiri distruse


18 aprilie 2013

O explozie s-a produs în noaptea de miercuri spre joi la o fabrică de îngrăşăminte din oraşul West din Texas, provocând rănirea a zeci de persoane, au anunţat oficialii, citaţi de CNN. Cel puţin 60 de morţi în explozia produsă şi între 75 şi 100 de locuinţe şi birouri au fost complet distruse în jurul fabricii de îngrăşăminte din oraşul West.

Explozia produsă miercuri seara la o fabrică de îngrăşăminte din apropiere de Waco (Texas, sudul Statelor Unite) s-a soldat cu 60-70 de morţi şi sute de răniţi, a anunţat un post local de televiziune KWTX News, citând un oficial din cadrul serviciilor de urgenţă, relatează AFP. Informaţia nu a putut fi verificată imediat de AFP.

KWTX îl citează pe directorul serviciilor de urgenţă din West, la nord de Waco, George Smith.Explozia s-a produs în uzina West Fertilizer, a declarat prin telefon pentru AFP purtătorul de cuvânt al pompierilor, Don Yeager, precizâd că originea acesteia nu a fost stabilită. "Explozia a provocat incendii în clădirile învecinate", a adăugat el.

 Între 75 şi 100 de locuinţe şi birouri au fost complet distruse în jurul fabricii de îngrăşăminte din oraşul West, în apropiere de Waco (Texas, sudul Statelor Unite), în urma exploziei produse miercuri seara, a declarat un oficial din cadrul serviciilor de urgenţă, relatează ABC News. Explozia a provocat rănirea a 200 de persoane, dintre care 40 sunt în stare critică, a declarat purtătorul de cuvânt al Departamentului pentru Siguranţă publică din Texas Gail Scarborough. Pentru moment nu este clar dacă sunt sau nu victime. Un post local de televiziune, KWTX News, care citează un oficial din cadrul serviciilor de urgenţă, a declarat că sunt între 60 şi 70 de morţi.Cauzele exploziei nu sunt cunoscute încă, în timp ce zece clădiri din oraşul West sunt afectate de incendii, inclusiv o şcoală din apropierea fabricii. Oraşul West are o populaţie de aproximativ 2.800 de locuitori.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 24 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro