Vineri, 29 martie 2024 - 8:45:28
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Spania/ Deschiderea unei firme va dura maximum 48 de ore


26 mai 2013

Formalitati simplificate care sa le permita intreprinzatorilor sa poata deschide o afacere si sa puna pe picioare o firma intr-un timp de 24 - 48 de ore - acesta este principalul efect al masurilor luate vineri de guvernul spaniol, potrivit explicatiilor date de vicepremierul Soraya Saenz de Santamaria.

 

Proiectul de lege pentru sprijinul intreprinzatorilor, cuprinde masuri care sa stimuleze activitatea pe cont propriu si crearea de companii, cu centralizarea formalitatilor necesare si posibilitatea de a incepe activitatea intr-o zi-doua.

In conditiile in care pentru a crea o afacere este nevoie de doua pana la 28 de zile, pentru adunarea tuturor licentelor si autorizatiilor de la cele trei niveluri ale administratiei statului, guvernul a considerat necesara crearea unui portal web - Emprenden.3 - prin intermediul caruia solicitantii pot prezenta simultan, pe internet, toate actele necesare, care vor fi transmise astfel coordonat tuturor institutiilor de profil, de la toate nivelurile administratiei publice.

Potrivit guvernantilor, portalul va usura crearea de companii si va situa Spania in rand cu alte puteri economice europene.

In plus, guvernul spaniol a mai luat o serie de masuri de sprijin pentru micii intreprinzatori si lucratorii pe cont propriu.

Masurile mentionate prevad protejarea unor "intreprinzatori cu responsabilitate limitata", ceea ce inseamna ca acestia nu vor mai fi obligati sa garanteze cu propriile locuinte datoriile contractate - in cadrul unei limite de 300.000 de euro - iar de la 1 ianuarie 2014 vor putea plati TVA numai dupa ce au incasat facturile emise. In plus, guvernul permite crearea de societati cu raspundere limitata, care sa poata avea un capital necesar sub limita de 3.000 de euro.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 29 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro