Joi, 25 aprilie 2024 - 5:26:34
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


SUA închide temporar ambasadele din întreaga lume


3 august 2013

Statele Unite ale Americii vor închide duminică temporar ambasadele, dar şi consulatele din întreaga lume, fiind incluse şi cele din Irak, Afganistan şi Egipt ca o măsură de precauţie împotriva problemelor generate de terorism, au declarat oficiali ai Departamentului de Stat. Măsura vizează în principal ambasadele şi consulatele din lumea arabă, şi nu se ştie pentru cât timp vor fi închise. Duminică este o zi de lucru obişnuită în majoritatea statelor arabe şi din Orientul Mijlociu motiv pentru care acestea vor fi ţările afectate de închiderea ambasadelor.
"Am cerut tuturor ambasadelor şi consulatelor americane care ar fi fost în mod normal deschise duminică să îşi suspende operaţiunile, în special pe 4 august", a declarat un înalt oficial din Departamentul de Stat.

Problema securităţii a devenit una stringent în special după atacul mortal asupra misiunii diplomatice americane din Benghazi în Libia, dar şi a unui şir de demonstraţii asupra mai multor ambasade americane din Orientul Mijlociu şi din Africa de Nord.

Comisia pentru relaţii Externe a Senatului a adoptat o serie de măsuri care au ca scop consolidarea securităţii ambasadelor americane. Acest proiect de lege vine drept răspuns la atacul de la 11 septembrie 2012 asupra postului diplomatic din Benghazi, atac în care ambasadorul Chris Stevens şi alţi trei diplomaţi americani au fost ucişi.

De asemenea Comisia pentru Afaceri Externe a autorizat finanţarea totală a securităţii pentru misiunile diplomatice deşi recomandările generale au fost de a se reduce cu 9% toate operaţiunile Departamentului de Stat.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 24 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro