Joi, 28 martie 2024 - 10:49:48
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Coreea de Nord va funcţiona ca o monarhie


18 august 2013

În Coreea de Nord a intrat în vigoare schimbarea legii, care va face ca puterea în această ţară să fie ereditară. Ea va rămâne în mâinile familiei Kim Djong Un - informează ziarul chinez "South China Morning Post".

Pentru a introduce ereditatea puterii în Coreea, au fost revizuite "10 principii fundamentale ale conducerii" Partidului Muncii din Coreea. Modificările garantează că de acum "Coreea de Nord şi Partidul Muncii vor fi menţinute mereu în viaţă de către familia Baekd" (prin "familia Baekd" se înţelege familia lui Kim Djong Un, precizează ziarul chinez).

Pentru a cimenta puterea unei familii, Pjongjang a introdus principiul "avertisment împotriva burgheziei". În opinia experţilor, aceasta este probabil o reacţie la întărirea în Coreea de Nord a influenţelor Coreei de Sud şi Chinei. În plus, din principii s-a scos referirea la socialism şi comunism. Sunt condamnate fracţionismul, regionalismul şi clanurile.

În Coreea de Nord, deşi oficial există Constituţia, cele "10 principii" ale partidului de la putere vor avea o influenţă categoric mai mare asupra vieţii cetăţenilor. Aceştia sunt obligaţi să dea ascultare familiei Kim.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 28 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro