Joi, 28 martie 2024 - 8:41:01
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Tunelul pe sub Canalul Mânecii a obţinut premiul mondial de inginerie


23 septembrie 2013

Tunelul pe sub Canalul Mânecii a fost desemnat "cel mai mare proiect de construcţii civile din ultimii 100 de ani", premiu mondial decernat de Federaţia Internaţională a Inginerilor Consilieri (FIDIC), a anunţat Eurotunnel, citat de AFP.

"Juriul internaţional, format din ingineri şi beneficiari publici din lumea întreagă, a ales în unanimitate cel mai lung tunel submarin din lume", a informat grupul într-un comunicat.

La concurs au fost înscrise peste 150 de candidaturi de pe cele cinci continente şi tot atâtea firme de inginerie, cu cele mai însemnate construcţii civile realizate în secolul al XX-lea, se mai spune în comunicat.

Premiul secolului al FIDIC, organizat prima oară în 1913, este considerat cel mai mare eveniment mondial din domeniul infrastructurilor, potrivit Eurotunnel.

Tunelul pe sub Canalul Mânecii a câştigat premiul, decernat marţi la Barcelona, devansând alte infrastructuri, printre care Tokaydo Shinkanzen, prima linie de mare viteză între Tokyo şi Osaka, Sydney Harbour Bridge sau Hoover Dam Bypass, podul care leagă statele Arizona şi Nevada.

Sursa: AGERPRES


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 28 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro