Joi, 28 martie 2024 - 6:52:11
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Putin a împlinit 61 de ani


8 octombrie 2013

Preşedintele Rusiei a împlinit 61 de ani, însă a ales să celebreze acest moment special, departe de casă, şi anume în insula indoneziană Bali, unde se desfăşoară prima zi a lucrărilor summitului Cooperării Economice Asia-Pacific (APEC). În onoarea sa, şeful statului gazdă, Susilo Bambang, a interpretat cunoscutul cântec „Happy Birthday to You“, acompaniindu-se la chitară.

Putin şi-a început cariera politică în Leningrad, oraşul său natal, unde devine consilierul lui Anatoli Sobciak, primarul celebrului oraş şi promotorul referendumului pentru restituirea vechiului nume al orasului, Sankt Petersburg. Deşi rămânea permanent în umbră, în timpul petrecut la St. Petersburg Putin a reuşit să crească în influenţă, avansând în ierahie. În 1996, este chemat la Moscova şi primeşte funcţia de adjunct în direcţia cabinetului preşedintelui Federaţiei Ruse, Boris Elţîn. În iulie 1998, este numit director al Serviciului Federal de Securitate FSB, succesorul KGB-ului. Devenit prim-ministru în august 1999, Vladimir Putin ordona reluarea ostilităţilor în Cecenia.

Vladimir Putin a studiat Dreptul la Universitatea din Leningrad, obţinând în 1974 diploma de licenţă cu o dizertaţie asupra politicii Statelor Unite ale Americii în Africa. În anul următor este angajat de KGB, în serviciul de contraspionaj. Până în 1990 a lucrat într-un oficiu de informaţii pentru statele europene occidentale, în fosta Republica Democrată Germană. Odată cu prăbuşirea sistemului comunist din statele satelite ale Uniunii Sovietice, revine la Leningrad, unde lucrează la Universitate, ocupându-se de relaţiile internaţionale.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 28 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro