Sâmbătă, 20 aprilie 2024 - 4:42:11
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Un oraş ucrainean vrea acord separat de a asociere cu UE


25 noiembrie 2013

Autorităţile  oraşului ucrainean  Rava Russkaya, situat în apropiere de graniţa cu Polonia, a făcut o cerere oficială prin care solicită semnarea unui acord separat de asociere cu UE, anunţă Gazeta.ua. 

Potrivit primarului Irina Veresciuk, oraşul are dreptul să facă acest lucru în virtutea Cartei Europene a Autonomiei Locale. Potrivit ei, locuitorii nu sunt de acord şi nu acceptă hotărârea unui guvern anti-ucrainean, cu privire la încetarea pregătirilor pentru asocierea la UE.

Primarul a explicat decizia sa prin faptul că spiritual, cultural şi istoric Ucraina este parte a Europei şi, prin urmare, se vede mai degrabă în "lumea civilizată", decât în "sclavie imperială."

Cu o zi mai devreme, consiliul municipal din Lviv, alt oraş din vestul Ucrainei, a declarat guvernul central drept nelegitim, acuzându-l pe preşedintele Viktor Ianukovici şi premierul Mykola Azarov că pentru ei propriul câştig material este mai important decât voinţa poporului, menţionează money.ro.

"Lviv a fost, este şi va fi un oraş ucrainean. Noi, deputaţii din consiliul oraşului, declaram inadmisibl reversul geopolitic comis. Ucraina este o ţară europeană. Nu vom deveni niciodată o colonie de materii prime pentru Rusia", au spus consilierii municipali din Lviv.

Declaraţiile dure pronunţate de autorităţile oraşelor din vestul Ucrainei sunt iscate de refuzul Guvernul de la Kiev să se pregătească pentru încheierea unui acord de asociere cu Uniunea Europeană. Mii de ucraineni nemulţumiţi de decizia conducerii ţării protestează  pe străzile oraşele din toată Ucraina.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro