Vineri, 29 martie 2024 - 7:35:06
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Românii şi bulgarii provoacă tensiuni în coaliţia din Germania


5 ianuarie 2014

Românii şi bulgarii pot lucra liber în ansamblul UE, începând de la 1 ianuarie a.c. Cererea partidului UCS de a-i verifica mai bine pe cei ce sosesc în Germania a provocat primele disensiuni la nivelul noii coaliţii de la Berlin.

Imigraţia creează probleme tinerei coaliţii guvernamentale germane, scria sâmbătă L'Express. fr.

Astfel, vicecancelarul Sigmar Gabriel a făcut apel, sâmbătă, la o dezbatere obiectivă în ce priveşte imigraţia bulgară şi română, el încercând să calmeze astfel o polemică izbucnită după deschiderea totală a pieţei muncii germane resortisanţilor din cele două ţări.

"Cred că nu trebuie în mod artificial importanţă acestei probleme. Dar nici nu trebuie s-o minimalizăm", a spus social-democratul Sigmar Gabriel, într-un interviu publicat sâmbătă de cotidianul popular Bild, cel mai citit ziar din ţară.

El a reacţionat la recentele atacuri împotriva imigranţilor "profitori" declanşate de conservatorii bavarezi din CSU – cel mai mic partener dintre cele trei partide ale coaliţiei guvernamentale conduse de Angela Merkel.

În acest an, două scrutine vor fi decisive pentru partidul conservator bavarez CSU din această bogată regiune din sudul Germaniei: municipalele din martie şi europenele din mai. Miercuri, guvernul cancelarei conservatoare Merkel, reunit pentru prima oară în 2014, va discuta adoptarea unor măsuri mai severe împotriva abuzurilor presupuse ale unor imigranţi în ce priveşte asistenţa socială. Angela Merkel şi Sigmar Gabriel au avut vineri dimineaţa o convorbire telefonică pe această temă, aşa cum a anunţat unul dintre purtătorii de cuvânt ai cabinetului de la Berlin, Georg Streiter. Sosirile bulgarilor şi românilor, chiar dacă sunt limitate dacă ţinem seama de nivelul total al imigraţiei cu destinaţia Germania, provoacă în mod regulat mari dezlănţuiri în presă, întrucât ei sunt concentraţi în mari oraşe precum Berlin sau Duisburg (vest), şi pentru că numeroşi germani văd în aceasta o fraudă în domeniul protecţiei sociale. Orice familie cu copii instalată în Germania are dreptul de a primi alocaţii familiale.

Începând de miercuri, românii şi bulgarii pot lucra liber în ansamblul Uniunii Europene, la şapte ani după intrarea ţărilor lor în UE, odată cu ridicarea ultimelor restricţii în nouă ţări - Germania, Austria, Belgia, Spania, Franţa, Marea Britanie, Luxemburg, Malta şi Olanda -, scrie în încheiere publicaţia pariziană în ediţia sa online.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 29 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro