Vineri, 29 martie 2024 - 8:13:17
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Iarna din România, văzută de la Stuttgart


9 februarie 2014

În revista literară de limbă română Agero, din Stuttgart, scriitoarea de origine română Maria Diana Popescu (foto) publică un interesant punct de vedere despre iarna din România, editorial intitulat ”Frezele lui Gh.Gheorghiu-Dej şi preafericitul Hollande”, pe care-l reproducem întocmai. Autoarea nu-l iartă nici pe preafericitul preşedinte al Franţei, Hollande, un împătimit al aventurilor amoroase, deşi are aproape 60 de ani. Deviza lui în amor pare a fi ”Acum ori niciodată!”

Cum la noi în politică se merge pe ideea că douăzeci de inşi trebuie să învîrtă masa ca unul să ţină de bec să se înşurubeze, normal că vrednicele noastre autorităţi şi-au demonstrat incompetenţa cînd zăpada a lovit din nou! Drumuri naţionale şi judeţene închise, în unele localităţi oamenii au stat cîteva nopţi în beznă, iar coşmarul celor din zonele aflate sub cod galben şi portocaliu nu va lua sfîrşit nici la primăvară, cînd topirea nămeţilor va deveni pericol iminent. Să fie vorba, an de an, de război geofizic şi de zăpadă, a cărei structură este modificată electronic?, aşa cum declara singurul doctor în război geofizic din România, generalul Emil Străinu?

Reluînd ideea dînsului, războiul geofizic, reprezintă acel tip de conflict, armat sau nu, care foloseşte, cu bună ştiinţă, tehnici de modificare a mediului înconjurător. Geoclimatic, împotriva unui potenţial concurent sau inamic, se creează secetă la comandă, taifunuri, ploi, tornade, zăpadă, ceaţă, cicloane, uragane, iar geofizic, activări de vulcani, cutremure, alunecări de teren.

 De la nămeţii în fapt de întrebare, haideţi să vedem de ce ne-am lăsat anesteziaţi de haosul diabolic ticluit de guvernanţii care au  sărăcit ţara, în aşa fel încît, pînă şi compania naţională de drumuri face deszăpezirea, iarnă de iarnă, cu utilaje ruseşti, de pe vremea lui Gheorghe Gheorghiu-Dej. Frezele se defectează în permanenţă, mecanicii improvizează reparaţiile, pentru că piesele de schimb sînt adevărate rarităţi! De mai bine de şaizeci de ani, bătrâna „Zill” deszăpezeşte drumurile Ţării. Freza funcţionează cu două motoare şi cu şase baterii, cît pentru trei camioane, consumul de combustibil şi ulei fiind pe măsură. Mai exact, în rezervor intră o tonă de motorină, pe care o consumă în mai puţin de 24 de ore de intervenţie! Cu vopseaua scorojită şi mîncată de rugină, bunica frezelor ar fi trebuit să fie demult într-un muzeu. A rămas, totuşi, utilaj de bază la deszăpeziri. Din cele aproape 80 de freze pe care le deţine Compania de Drumuri, 20 au fost fabricate în anii ’60, multe dintre ele zăcînd fără suflare. Compania de Drumuri plăteşte anual sute de milioane de euro pentru deszăpezire unor firme care nu-şi respectă obligaţiile contractuale. Cu zece la sută din această sumă s-ar putea cumpăra peste zece utilaje de ultimă generaţie, cum este cel din parcul Companiei Aeroporturi Bucureşti. Cu un consum mult mai mic şi eficienţă dublă...

Cine sapă groapa altuia, cade singur în ea!

De la frezele lui Dej să trecem la preafericitul Hollande, aspru criticat de presa franceză şi internaţională. Cum preşedinţii statelor sînt cam întotodeauna oamenii prin mîna cărora trec potlogării diverse, François Hollande nu este primul şef al Franţei confruntat cu adulterul. Daily Mail notează că Sarkozy, Chirac şi Mitterrand au călcat şi ei strîmb. Niciunul, însă, nu s-a făcut de rîs ca Hollande şi n-a fost atît de împătimit de aventuri! În vîrstă de 59 de ani, Hollande şi-a spus în sinea sa: „acum ori niciodată!” De fapt, primele întrebări ale sale cînd a ajuns la Palatul Elysée au fost: „Cum pot pleca de aici nevăzut”? „Mai pot folosi motocicleta”? Divorţat de Ségolène Royal, mama celor patru copii ai săi, cu o relaţie neofocializată cu Valérie Trierweiler de 48 de ani, mamă a trei copii dintr-o altă căsnicie - , preşedintele care promitea că va împlini toate idealurile francezilor a căzut în butoiul cu melancolie, devenind un exemplu de imoralitate. Burlac convins, Hollande, trece cu uşurinţă de la o amantă la alta, deşi are patru copii cu fosta candidată la funcţia de preşedinte, socialista Ségolène Royal. Relaţia cu Valérie Trierweiler a început în 2007. Deşi ea joacă acum rolul de victimă, la rîndul său, l-a rupt pe Hollande de lîngă Ségolène, cu care el trăia de 30 de ani. Se spune că Valérie era amanta lui dinainte ca acesta să se despartă de Ségolène, mama copiilor săi. Acum i-a venit şi ei rîndul. Cine sapă groapa altuia, cade singur în ea!

Tot mai mulţi conducători de popoare cad pradă imoralităţii

Jucîndu-şi cariera de şef de stat şi credibilitatea în patul de îndrăgostit, Hollande mergea cu bodyguard-ul la amantă. Atît de ocupat a fost cu noua sa relaţie amoroasă, actriţa de 41 de ani, Julie Gayet, încît proiectele sale sînt pe marginea rîpei, iar Franţa nu mai comunică optim cu motoarele U.E., cu Berlinul, Londra şi Washingtonul. În semn de mulţumire, după seria dezvăluirilor făcute de cotidianul „Closer”, un camion pe care era scris sloganul „Hollande şi toată clasa politică, afară!” a deversat o remorcă de bălegar în faţa Adunării Naţionale. După două săptămîni de la dezvăluirea relaţiei sale amoroase cu actriţa Julie Gayet, preşedintele francez François Hollande a anunţat pentru AFP, că a încheiat viaţa comuna pe care o împărtăşea cu Valérie Trierweiler. Ce va urma? Gayet va fi adusă la Palatul Elysée, apoi, posibil să fie înşelată în bună credinţă cu alta. De ce suportă francezii această ruşine? Au arătat cam des cu degetul spre români, ne-au ironizat, ne-au făcut cerşetori. Preşedinţii postdecembrişti ai României pot fi cel mult vînzători de neam, corupţi, trădători, vasali, servitori, dar familişti convinşi. Toţi, la prima căsătorie. A devenit o modă în rîndul preşedinţilor francezi să-şi înşele nevestele, să le părăsească, să-şi înşele amantele cu alte amante. Poate că Hollande va propune un curent prin care preşedinţii să aibă dreptul legal la harem. Doar Franţa e ţara democraţiei absolute, nu-i aşa? Pe mulţi dintre cei care iau calea politicii nu-i ajută capul să facă altceva. E limpede ca lumina ochilor! Cît despre moralitatea lor, ce să mai vorbim? Avem şi noi un Călin file de poveste, cu cinci neveste la activ. Puterea şi banul sînt cele mai puternice afrodiziace. Istoria consemnează că, mai mult de jumătate din puternicii lumii aveau/au probleme sexuale şi psihice, slăbiciunile fiind refulate în setea de putere, de război şi sînge: Hitler, Napoleon, regii, fără număr şi, iată, mai aproape de noi, tot mai mulţi conducători de popoare cad pradă imoralităţii.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 29 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro