Miercuri, 24 aprilie 2024 - 3:09:44
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


După Ucraina, tinta Rusiei va fi Republica Moldova


7 martie 2014

Trebuie să acţionăm imediat', a afirmat  Dalia Grybauskaite, preşedinta Lituaniei, dupa la sosirea la Bruxelles la summitul european extraordinar dedicat crizei ucrainene, însă a adăugat cu regret că nu crede că la această reuniune se va decide vreo 'acţiune rapidă'.

'După Ucraina urmează Moldova, iar după Moldova vor fi alte ţări', a avertizat Dalia Grybauskaite, referindu-se la 'brutala agresiune' a Rusiei împotriva Ucrainei.
 

Dalia Grybauskaite, care a fost şi comisar european, a reamintit cu această ocazie că Rusia a desfăşurat recent manevre militare în Marea Baltică, în apropierea Poloniei şi a ţării sale. 'Trebuie să înţelegem că este ceva grav. Dacă permitem acest lucru, atunci o să vină şi rândul altcuiva', a atenţionat ea. 'Este vorba despre vecinătatea noastră, de regiunea baltică, nu doar de Ucraina', a conchis preşedinta Lituaniei.

În timpul unei vizite efectuate miercuri la baza aeriană a NATO din Lituania, ea a cerut Alianţei Nord-Atlantice să-şi sporească prezenţa în ţările baltice. Aceste ţări nu au o aviaţie militară capabilă să asigure protecţia spaţiului lor aerian, motiv pentru care Statele Unite şi-au asumat această sarcină în luna ianuarie, când au trimis la baza din Lituania patru avioane de vânătoare F-15 şi urmează să suplimenteze numărul lor cu încă şase.

 

 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 23 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro