Vineri, 29 martie 2024 - 8:23:42
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


UE intenţionează să trimită câteva sute de observatori în Ucraina


21 martie 2014

Uniunea Europeană studiază posibilitatea de a trimite "cât mai rapid posibil" o misiune de "câteva sute de observatori" internaţionali în Ucraina, în afara cadrului OSCE, a anunţat joi o sursă europeană.

Ideea este asigurarea "restului lumii şi altor ţări vecine cu Ucraina că nicio minoritate nu este vizată, în prezent, că nu există un progrom în Ucraina, aşa cum afirmă câteva articole şi declaraţii politice", a declarat această sursă.

"Există o necesitate de a mobiliza o misiune de observatori internaţionali" în Ucraina "cât mai rapid posibil", a adăugat sursa citată, adăugând că această problemă urmează să fie discutată de către liderii europeni în cursul summitului.

"Încercăm să facem acest lucru în cadrul OSCE", dar "cu dificultate, din cauză că Rusia, ca membră OSCE, opune un vot de veto sau condiţii de natură să denatureze total misiunea"

"Dacă nu reuşim să facem acest lucru în cadrul OSCE, ideea este să creăm o misiune UE de câteva sute de persoane (care să efectueze vizite) în întreaga Ucraină pentru a atesta că situaţia pe teren nu legitimează absolut nicio intervenţie militară sau alipirea cutărei sau cutărei regiuni" ucrainene, a subliniat aceeaşi sursă.

Această problemă urmează să fie discutată de cei 28 de lideri reuniţi la un summit consacrat crizei ucrainene şi unor sancţiuni vizând Moscova.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 29 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro