Joi, 28 martie 2024 - 7:36:44
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Aleksei Kudrin, fostul ministru al finanţelor avertizează că în Rusia ar putea izbucni o revoluţie


22 decembrie 2011

kudrinFostul ministru rus al Finanţelor Aleksei Kudrin a declarat, sâmbătă, în cursul mitingului de la Moscova, că Rusia riscă să se confrunte cu "o revoluţie" dacă nu va exista dialog între putere şi opoziţie.

"Este necesară o platformă de dialog, altfel va izbucni o revoluţie, vom pierde şansa unei schimbări pe cale paşnică în Rusia", a declarat Kudrin, pe care premierul Vladimir Putin îl consideră un prieten.

Kudrin, care a părăsit Ministerul Finanţelor în toamnă după disensiuni cu preşedintele Dmitri Medvedev, a cerut modificarea sistemului electoral rus înainte de 4 martie, când este programat scrutinul prezidenţial.

De altfel, fostul ministru a cerut ca, după reforma electorală, să fie organizate alegeri legislative anticipate.

Opoziţia rusă susţine că 120.000 de persoane participă sâmbătă la protestele din Moscova, în timp ce poliţia apreciază că sunt circa 30.000 de demonstranţi. Conform jurnaliştilor, în Piaţa Saharov din centrul Moscovei sunt circa 55.000 - 60.000 de persoane.

Opoziţia denunţă victoria partidului lui Vladimir Putin - Rusia Unită - în scrutinul legislativ din 4 decembrie.

De altfel, opoziţia pare să fi primit chiar şi sprijinul Consiliului Consultativ pentru Drepturile Omului de la Kremlin, care a denunţat în mod vehement fraudele în alegeri, cerând repetarea scrutinului. Organizatorii mitingului de sâmbătă - partide politice din opoziţie, asociaţii, organizaţii neguvernamentale - speră să adune cel puţin atâtea persoane câte au fost pe 10 decembrie, când au participat între 50.000 şi 80.000 de protestatari.

Peste 50.000 de persoane au anunţat pe Facebook că vor participa la mitingul din centrul Moscovei. Primăria Moscovei a autorizat mitingul între orele 14.00 şi 18.00 (12.00 şi 16.00, ora României).


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 28 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro