Joi, 25 aprilie 2024 - 8:02:45
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Alertă în Alaska: Va erupe vulcanul Cleveland


2 februarie 2012

vulcanul-clevNivelul de alertă a crescut îngrijorător în Alaska, după ce a fost sesizată formarea unui nou dop de lavă în craterul vulcanului Cleveland. Acesta ar putea erupe în orice moment, eliberând un nor de cenuşă care ar da peste cap traficul aerian, scrie Huffington Post.

Observatorul vulcanic din Alaska a emis o alertă privind starea vulcanului Cleveland. Oficialii au anunţat că a fost depistată prezenţa unui dop de lavă vulcanică în zona superioară a craterului. Reprezentanţii observatorului anunţau zilele trecute că formaţiunea ar măsura în jur de 40 de metri în diametru.

Ultimele erupţii au avut loc pe 25 decembrie, respectiv 29 decembrie 2011, când exploziile au determinat expulzarea dopului de lavă format la gura vulcanului.

Autorităţile spun că dacă vulcanul erupe, lucru care s-ar putea produce în orice moment, norul de cenuşă eliberat s-ar putea ridica la 6.000 de metri înălţime deasupra oceanului.

Vârful Cleveland măsoară 1.729 de metri înălţime şi se află pe o insulă nelocuită, situată la 1.500 depărtare de Anchorage.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 24 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro