Vineri, 19 aprilie 2024 - 9:23:12
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Apple înfrânge Samsung. Despăgubiri de 1 miliard de euro


26 august 2012

appleTribunalul american care judecă procesul intentat de Apple companiei Samsung, acuzată că i-a copiat patentele, a acordat 1,051 miliarde de dolari despăgubiri, constatând că gigantul corean a încălcat unele dintre brevetele Apple, relatează Reuters. În acelaşi timp, au fost respinse drept nefondate acuzaţiile Samsung, potrivit cărora şi Apple ar fi încălcat unele dintre brevetele sale, scrie BBC News.

Samsung a anunţat deja că va ataca „imediat" verdictul. Suma decisă pe post de despăgubire este mult sub cele 2,5 miliarde de dolari cerute de Apple când a intentat procesul.

Decizia Curţii, care a venit mai repede decât era aşteptat şi după un proces de un an, a fost citită într-o sală de judecata din San Jose, California. Potrivit Reuters acesta POATE duce la interdicţia de vânzare pentru unele produse Samsung, între care telefoanele Galaxy şi tableta Galaxy Tab, şi va consolida poziţia dominantă a Apple pe piaţa gadget-urilor. Principalele patente copiate de Samsung sunt cele care vizează funcţia de "multitouch" şi 'bounceback", inventate de cei de la Apple. Mai multe companii care vând smartphone-uri bazate pe sistemul de operare Android de la Google ar putea fi date, la rândul lor, în judecată de către Apple, scrie Reuters.

Acţiunile gigantului american au crescut cu 2% în orele de după anunţarea verdictului până la un nivel record de 675 de dolari. Brian Love, un profesor de drept din SUA, a descris decizia drept o victorie zdrobitoare pentru compania fondată de Steve Jobs. "Este cel mai bun scenariu pe care îl putea spera Apple".

Juriul a deliberat mai puţin de trei zile înainte de a da verdictul, timpul scurt sugerând că cele nouă persoane din completul de judecată au întâmpinat puţine dificultăţi în a concluziona că Samsung a copiat iPhone şi iPad, mai scrie Reuters.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro