Joi, 28 martie 2024 - 10:36:58
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Bulgaria/ Firmele IT atrase de taxele mici şi de tinerii bine pregătiţi


3 aprilie 2012

itCalificarea personalului şi facilităţile economice oferite de statul bulgar sunt factorii care au cântărit cel mai greu în favoarea Bulgariei pentru companiile străine de IT care au dorit să se delocalizeze.

Principalii producători de software din ţară vecina au confirmat acest lucru cu ocazia unui tur media în Bulgăria, organizat săptămâna trecută de către Agenţia bulgară de investiţii pentru reprezentanţi ai presei din Statele Unite, Europa şi Asia.

Statul bulgar a reuşit să creeze un mediu economic favorabil pentru că firmele de IT să vină să investească în Bulgăria, a declarat Stamen Kotchkov, vicepreşedintele SAP Labs Bulgăria. Grupul german SAP este cel mai mare producător de software de afaceri din lume cu peste 54.000 de angajaţi şi centre de dezvoltare în peste 50 de ţări din întreaga lume. SAP Labs Bulgăria are peste 500 de angajaţi responsabili pentru aproape toate produsele Java dezvoltate de SAP.

Bulgăria are cele mai scăzute taxe pentru companii şi venituri personale din Uniunea Europeană (10%) iar impozitul pe dividende este de 5%. De asemenea, costul cu mâna de lucru în Bulgăria este cel mai mic din Uniunea Europeană, la fel ca şi preţul terenului şi cel al energiei electrice.
În 2005 grupul american Hewlett-Packard a demarat o analiză pentru a decide destinaţia strategică unde va deschide un global delivering centre. După o analiză amănunţită a resurselor disponibile şi a potenţialului de creştere, în 2006 HP a decis să investească în Bulgăria.
În prezent centrul HP Bulgăria este cel mai mare centru de ITO (servicii de outsourcing) al HP din Europa şi totodată cel mai mare angajator din sectorul ICT din Bulgăria cu aproximativ 4.500 de angajaţi, dintre care aproximativ 3.300 sunt angajaţi direct ai HP, iar aproximativ 1.100 lucrează la partenerii HP Bulgăria. Toţi aceşti angajaţi sprijină clienţii HP din Europa, cu un accent special pe clienţii din spaţiul vorbitor de limba germană (DACH-Germania, Austria şi Elveţia). În 2011 centrul HP din Bulgăria a exportat servicii în valoare de 214,5 milioane leva (109,7 milioane euro), echivalentul a 0,5% din exporturile totale ale Bulgariei


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 28 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro