Sâmbătă, 20 aprilie 2024 - 6:41:24
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Cazul fetiţei răpite de un câine dingo, închis după 32 de ani


13 iunie 2012

dingoJustiţia australiană a închis marţi unul dintre cele mai cunoscute cazuri penale din ţară, anunţând că un câine sălbatic, din rasa dingo, a fost la originea dispariţiei micuţei Azaria Chamberlain în deşert, în urmă cu 32 de ani


"Cred că un dingo a prins-o pe Azaria şi a târât-o din cort", a declarat Elizabeth Morris, medic legist la Curtea de Justiţie din Darwin (nord). "Există probe care arată că un dingo este capabil să atace, să târască şi să provoace moartea unor copii foarte mici", a adăugat aceasta .


Azaria, un copil de nouă săptămâni, a dispărut dintr-un cort în apropiere de Uluru sau Ayer Rock, la 17 august 1980. Trupul ei nu a fost găsit niciodată.


Părinţii împreună cu copilul se aflau într-un camping în apropierea celebrului monolit roşu din centrul Australiei, o zonă sacră pentru aborigeni.


Cazul a provocat dezbateri timp de zeci de ani în Australia şi în lume. Mama copilului, Lindy, a fost condamnată la închisoare pentru ucidere. Ea a negat continuu acest lucru, declarând că fetiţa a fost răpită de un dingo, câini sălbatici frecvent întâlniţi în deşertul australian.
Tatăl a fost la rândul său condamnat la închisoare cu suspendare. În 1988 condamnarea lor a fost anulată după ce fragmente din hainele copilului au fost găsite, după câţiva ani, în apropiere de vizuina unui dingo. O a treia anchetă, în 1995, nu a ajuns la nicio concluzie.


Incidentul a inspirat în 1988 un film , "A cry in the dark" (Un ţipăt în noapte), în care Meryl Streep a interpretat rolul mamei, care luptă pentru a-i fi recunoscută nevinovăţia


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 20 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro