Marţi, 16 aprilie 2024 - 8:38:01
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Cele mai spectaculoase drumuri din lume


27 aprilie 2012

canadaÎn clasamentul celor mai spectaculoase drumuri se găsesc cele care leagă Alaska de Canada, care fac legătura între munte şi mare sau Transfagarasanul românesc. Pentru cei care preferă să îşi petreacă concediile conducând, iată care sunt cele mai interesante drumuri într-un clasament CNN.


Milford Road, Noua Zeelandă, 120 de kilometri, 90 de minute

Drumul prin munţii Noii Zeelande, de la Te Anau la Parcul Naţional Fiordland este probabil cea mai bună destinaţie pentru împătimiţii de condus. Peisajele uimitoare dublate de o iluzie optică face că muntele să pară mai mic, cu cât vă apropiaţi mai mult de acesta, în loc să pară mai mare fac din acest drum una dintre cele mai spectaculoase din întreaga lume. Printre obiectivele turistice care nu trebuie ratate se număra Eglington Valley şi Mirror Lakes, denumirea lacurilor venind de la faptul că în apele lor se pot vedea împrejurimile, având efect de oglindă.

Amalfi Coast Road, Italia, 56 de kilometri, 75 de minute

australiaDrumul de coastă care se întinde pe 56 de kilometri este considerat unul dintre cele mai interesante trasee pentru cei care îşi petrec vacanţa conducând. Cele mai frumoase porţiuni din drum sunt între Praiano şi Positano. Peştera Grotta dello Smeraldo nu trebuie să lipsească de pe lista de obiective turistice care trebuie vizitate.

Drumul de lângă ocean, Australia, 253 de kilometric, patru ore

Drumul face legătura între mare şi stâncile muntoase. Unul din punctele de atracţie turistică este Bells Beach, făcut celebru de filmul Point Break, peliculă ce i-a avut în distribuţie pe actori că Patrick Swayze, Keanu Reeves sau Gary Busey.

Transfagarasan, 116 kilometri, 100 de minute

Drumul cu care România este reprezentată în topul celor mai spectaculoase sosesle porneşte din Carţişoara, trece pe la sud de Curtea de Argeş şi apoi din Transilvania în Muntenia. CNN recomanda turiştilor care care ajung în zonă o vizită la Castelul Poenari, fosta reşedinţă a lui Vlad III, sursa de inspiraţie pentru Dracula. Nu pot lipsi de pe lista obiectivelor care merită vizitate nici Cascada Bălea sau Lacul şi barajul Vidraru.

Drumul Alcan, din Canada în Alaska, 2.167 kilometri, două zile şi şapte ore

Pe lângă furtuni de zăpadă, lacuri, sau peisaje uimitoare, pe Akcan te-ai putea întâlni şi cu urşi grizzly, lup sau sănii trase de câini. Popasurile din călătoria cu maşina pentru a lua rucsacul în spate şi a porni în drumeţii este indicat în acesta regiune, fiind modul în care poţi avea o imagine de ansamblu. Lacul Liard Hot Springs, cel de-al doilea lac ca mărime din Canada este un alt obiectiv turistic de neratat de către cei care vor să cunoască beneficiile apelor termale.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 15 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro