Joi, 28 martie 2024 - 11:47:09
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Coca-Cola, implicată într-un proces de discriminare


20 martie 2012

coke16 angajaţi din două fabrici ale Coca-Cola din SUA dau în judecată compania, spunând că sunt forţaţi să lucreze într-un mediu ostil în care sunt discriminaţi rasial, scrie Daily Mail.

Cei 16 angajaţi, de origine afroamericană sau hispanică, descriu fabricile drept nişte "gropi de gunoi ale discriminării". "Niciodată în viaţa mea nu am fost jignită mai rău decât aici", a declarat Sondra Walker, care lucrează la o fabrică a Coca-Cola din Queens.

Ea susţine că a fost numită "nappy head", un termen din jargonul american care defineşte persoanele de culoare, cu părul foarte cârlionţat şi încâlcit. De asemenea, ea a fost numită şi "Aunt Jamamma", un termen cu puternice conotaţii sexuale.

În procesul contra Coca-Cola se mai arată că angajaţii provenind din rândul minorităţilor etnice sunt discriminaţi, fiindcă li se dau sarcini mai grele şi mai neplăcute decât celorlalţi. În plus, ei sunt mustraţi şi pedepsiţi dacă se plâng de acest lucru, mai scrie Daily Mail.

Sondra Walker a povestit un episod în care un angajat alb s-a plâns că trebuie să cureţe canalul de scurgere, spunând: "Dar ce sunt eu, cioară?" (bărbatul a folosit cuvântul "nigga").

"Credeam că aceasta este o companie pur americană", a adăugat Guillermo Nunez, care dă şi el în judecată Coca-Cola.

Toney Anaya, unul dintre purtătorii de cuvânt ai comapniei, spune că producătorul de băuturi răcoritoare nu tolerează discriminarea şi că în prezent este desfăşurată o anchetă în acest caz.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 28 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro