Miercuri, 24 aprilie 2024 - 6:31:26
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Coreea de Nord: Suntem gata de război cu SUA şi Coreea de Sud


28 februarie 2012

razboiCoreea de Sud şi Statele Unite au lansat luni manevre militare comune de mare anvergură, a anunţat un purtător de cuvânt al armatei de la Seul, în pofida ameninţărilor formulate la sfârşitul săptămânii de Coreea de Nord, potrivit cărora vă riposta printr-un "război sacru", relatează AFP.
Purtătorul de cuvânt sud-coreean al Statului Major comun a anunţat începutul manevrelor Key Resolve, care mobilizează 200.000 de soldaţi sud-coreeni şi 2.100 de soldaţi americani.
Key Resolve, prevăzut să dureze până la 9 martie, va fi urmat de vaste exerciţii pe mare, pe uscat şi aeriene, denumite Foal Eagle, până la 30 aprilie.


Înaintea acestor manevre, Kim Jong-un, noul lider al Coreei de Nord, a vizitat două unităţi militare, a relatat duminică presa oficială nord-coreeană.


El a inspectat cel de-al patrulea batalion, care a bombardat insula Yeonpyeong în noiembrie 2010, omorând patru sud-coreeni şi provocând o gravă criză internaţionlă.
Zona "este un loc fierbinte unde poate izbucni în orice moment un război din cauza provocărilor iresponsabile ale inamicului în vederea unei agresiuni", a declarat noul lider, car

e i-a succedat tatălui său decedat la 17 decembrie, potrivit agenţiei oficiale KCNA.
Comisia Apărării Naţionale din Coreea de Nord a apreciat sâmbătă că aceste manevre sunt marca "unei isterii războinice de neiertat" şi a anunţat că armata şi poporul le vor "contracara" cu "un război sacru, după propriul model".
Armata americană a afirmat într-un comunicat că Phenianul a fost informat în urmă cu o lună despre datele manevrelor şi "natura lor neprovocatoare".
Kim Jong-Un a ordonat "o ripostă puternică" dacă participanţii la manevrele de luni pătrund pe teritoriul nord-coreean.
Statele Unite dispun de 28.500 de soldaţi în Coreea de Sud. Coreea de Nord califică în mod regulat manevrele lor comune cu forţele sud-coreene drept antrenament pentru o invazie.

Armata sud-coreeană şi-a consolidat serviciile de monitorizare a activităţilor nord-coreene pentru a împiedica eventuale atacuri, a afirmat agenţia sud-coreeană Yonhap.
Avioane de recunoaştere RF-4 şi U-2 vor fi mobilizate complet şi avioane de vânătoare de tip F-15K plasate în stare de alertă, a precizat agenţia.
Unităţi de artilerie desfăşurate de-a lungul frontierei vor fi de asemenea pregătite să riposteze imediat în cazul unui atac, a precizat agenţia.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 23 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro