Vineri, 29 martie 2024 - 8:57:20
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


De ce a fost arestat George Clooney?


17 martie 2012

clooney-arestatActorul american George Clooney şi tatăl său au fost arestaţi, vineri, la un protest în faţa ambasadei Sudanului la Washington împotriva crimelor de război comise, potrivit acestuia, de forţele armate sudaneze în sudul ţării, transmit agenţiile AP şi AFP.

Protestatarii îl acuzau preşedintele Sudanului, Omar Hassan al-Bashir, de provocarea unei crize umanitare şi blocarea intrării alimentelor şi ajutoarelor în Munţii Nuba, aproape de graniţa ţării cu Sudanul de Sud, potrivit Associated Press.

George Clooney, tatăl său Nick şi mai mulţi activişti şi membri ai Camerei Reprezentanţilor au fost arestaţi după ce fuseseră avertizaţi de trei ori să nu treacă de o linie a poliţiei din faţa ambasadei sudaneze. Aceştia au fost încătuşaţi şi urcaţi într-o maşină a Serviciilor Secrete americane, potrivit unui jurnalist AFP.

Actorul american a explicat în faţa camerelor de luat vederi că cere guvernului sudanez să permită comunităţii internaţionale să trimită un ajutor umanitar 'înainte ca aceasta să devină cea mai gravă criză umanitară din lume', relatează AFP.

Întors recent în SUA dintr-o misiune în Kordofanul de Sud, Clooney a declarat marţi că forţele armate sudaneze comit 'crime de război' atacând civili în această regiune


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 29 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro