Joi, 28 martie 2024 - 1:10:44
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Dunărea a îngheţat complet în Bulgaria


12 februarie 2012

dunarea-inghetata-1Dunărea a îngheţat complet în apropierea portului bulgar Silistra, situat în nord-vestul ţării, o premieră după mai mult de 25 de ani, a anunţat sâmbătă Agenţia bulgară de explorare a Dunării.

Ultima dată când partea bulgară a Dunării a îngheţat complet a fost în iarna 1984-1985. "Ne aşteptăm ca îngheţarea completă a fluviului să se extindă în cursul zilei, în amonte de Silistra, pe o porţiune mare a fluviului", a anunţat agenţia într-un comunicat.

Îngheţarea completă, fără cea mai mică mişcare a apei, a fost observată sâmbătă dimineaţă, pe 11 kilometri din Dunăre, în apropiere de Silistra, în timp ce gheaţa ocupa între 40 şi 90 la sută dintre cei 450 de kilometri ai Dunării din Bulgaria, a adăugat agenţia.

Bulgaria nu dispune de spărgătoare de gheaţă, astfel că navigaţia a fost complet interzisă de miercuri în partea bulgară a Dunării, care serveşte ca frontieră naturală cu România.

Îngheţarea parţială a fluviului a obligat mai multe ţări, precum Austria, Croaţia, Serbia şi Ungaria să suspende parţial sau total navigaţia pe Dunăre.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 28 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro