Vineri, 29 martie 2024 - 1:09:30
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Europa, sub cod portocaliu şi roşu


13 februarie 2012

rosuÎntreaga Europă este sub zăpadă. Majoritatea statelor au în vigoare fie avertizări de cod galben, fie de cod portocaliu de ger şi ninsori abundente. Numărul celor care au pierit din cauza frigului a depăşit 600, iar coşmarul este departe de a se fi încheiat pentru europeni.

Ucraina, cea mai lovită până acum de ninsori, se confruntă cu temperaturi extrem de scăzute. S-au înregistrat chiar şi minus 35 de grade în unele zone, unde culturile au fost compromise. Oamenii se pregătesc pentru un nou val de ninsori.

Serbia se află sub cod roşu de ninsori. Situaţia este cu atât mai gravă cu cât multe sate sunt rupte de lume de mai bine de două săptămâni. Autorităţile continuă să intervină pentru a ajunge la sinistraţi.

În provincia Kosovo o avalanşă a curmat vieţile a nouă oameni, membri ai aceleiaşi familii. Casa lor a fost îngropată sub 10 metri de zăpadă. Un singur membru al familiei a supravieţuit. Fetiţa de nouă ani a fost scoasă la lumină după ce salvatorii i-au auzit plânsetele. Surprinzător a scăpat doar cu câteva zgârieturi în timp ce rudele sale nu au mai avut nicio şansă.

Muntenegru se confruntă cu cele mai mari zăpezi din ultimii 60 de ani. Drumurile sunt blocate, nimeni nu a mai ajuns de câteva zile în sute de sate, iar traficul aerian şi cel feroviar sunt închise.

În centrul Italiei, ninge fără încetare de peste 72 de ore. Zeci de localităţi sunt izolate de restul ţării. Zăpada a ajuns să depăşească peste trei metri întălţime şi sute de oameni au fost nevoiţi să-şi părăsească locuinţele de teamă să nu se prăbuşească acoperişurile peste ei.

Realitatea.net


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 29 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro