Vineri, 29 martie 2024 - 5:21:52
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


În Ungaria, aproape 100.000 de personae au ieşit în stradă pentru Viktor Orban


22 ianuarie 2012

mitingungariaAproape 100.000 de persoane au participat sâmbătă după-amiaza la o manifestaţie de susţinere a prim ministrului ungar Viktor Orban, transmite AFP.

La 2 ianuarie, la o manifestaţie organizată de partidele de opoziţie şi de organizaţii ale societăţii civile au participat aproximativ 70.000 de persoane. Manifestanţii protestau atunci împotriva intrării în vigoare a unei noi Constituţii ungare ce a declanşat controverse. La puţin timp după această demonstraţie a opoziţiei ministrul ungar de externe Janos Martonyi declara că guvernul "poate scoate de zece ori mai mulţi oameni în stradă". Manifestanţii au sosit din toate părţile Ungariei dar şi din ţările vecine cu importante minorităţi maghiare - România şi Slovacia. Transportul lor a fost asigurat cu nişte autobuze.

Mulţi dintre manifestanţi au venit cu drapele naţionale şi cu pancarde prin care îşi arătau admiraţia şi susţinerea pentru Viktor Orban. În cadrul altei demonstraţii organizate tot sâmbătă la Budapesta, 5.000 de persoane au cerut demisia preşedintelui Pal Schmitt care este acuzat că a plagiat în conceperea tezei sale de doctorat în anul 1992.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 29 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro