Joi, 25 aprilie 2024 - 8:32:57
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Încă mai există rămăşiţe umane lângă epava Titanicului


16 aprilie 2012

epavaEste posibil ca rămăşiţe umane să se afle încă în sedimentele din Atlanticul de Nord unde se află epava pachebotului Titanic scufundat cu o sută de ani în urmă, susţine un oficial federal.

O fotografie din 2004, dată publicităţii pentru prima dată săptămâna trecută, cu prilejul marcării centenarului dezastrului, arată o haină şi ghete în sedimentele de la situl legendarului naufragiu. "Nu sunt ghete care au căzut din bagajul cuiva chiar una lângă cealaltă. Eu, în calitate de arheolog, aş spune că acelea erau rămăşiţe umane", a declarat James Delgado, director pentru patrimoniul maritim.

Delgado a afirmat că imaginile ''vorbesc despre forţa acelei scene tragice, la 2 mile adâncime'' şi ''despre rezistenţă, în calitate de muzeu submarin, dar şi despre fragilitate".

Delgado a mai relevat că imaginile sunt şi dovada că societatea ar putea depune eforturi mai mari pentru a proteja situl. În opinia sa, se impune negocierea unui tratat internaţional între Marea Britanie, Canada, Franţa şi SUA.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 25 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro