Marţi, 16 aprilie 2024 - 9:39:27
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Iranul ameninţă SUA încă din prima zi a anului 2012


1 ianuarie 2012

AFP relatează că Iranul airan testat astăzi o rachetă cu rază medie de acţiune, în timpul manevrelor navale din apropierea strâmtorii Ormuz, a anunţat un purtător de cuvânt al acestor exerciţii, citat de agenţia oficială Irna.

Amiralul iranian Mahmoud Moussavi a precizat că această rachetă suprafaţă-aer cu rază medie de acţiune, este echipată cu tehnologia cea mai recentă pentru a combate ţinte furtive şi sistemele inteligente care încearcă să întrerupă traiectoria rachetei, fiind concepută şi fabricată în Iran.

Negociatorul şef iranian Said Jalili a afirmat că ţara sa este pregătită să reia discuţiile cu puterile mondiale asupra programului său nuclear controversat, ameninţând în acelaşi timp cu o ripostă în cazul unei ameninţări la adresa republicii islamice.

Oficialităţile de la Teheran au anunţat că cercetătorii săi au reuşit să producă prima bară de combustibil nuclear, fiind obligate să recurgă la realizarea acestor bare de combustibil nuclear din cauza sancţiunilor internaţionale care le împiedică să achiziţioneze materialul de pe pieţele externe. Barele de combustibil nuclear constituie materia primă pentru reactoarele nucleare.

Preşedintele SUA Barack Obama, a promulgat sâmbătă o lege prin care se înăspresc sancţiunile împotriva Iranului, făcând ca această ţară să întâmpine dificultăţi în încasarea banilor proveniţi din exporturile sale de petrol.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 16 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro